José Cura vezényli Verdi Otellójának koncertszerű előadását Győrben

Forrás: MTI

 2016. március 25. 15:53

José Cura argentin operaénekes, karmester és zeneszerző vezényli Verdi Otello című operájának koncertszerű előadását a győri Audi Arénában április 23-án William Shakespeare halálának 400. évfordulóján, a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével.

José Cura nemcsak karmesterként, hanem az előadás rendezőjeként és a színpadi látványkép megalkotójaként érkezik ismét a megyeszékhelyre. Giuseppe Verdi négyfelvonásos operáját olasz nyelven, de magyar feliratozással élvezheti a közönség.

A címadó főhős, Otello szerepében Christian Juslin finn tenor énekel majd, Desdemonát a francia szoprán, Gabrielle Philiponet alakítja, míg Jago figuráját a fiatal olasz bariton, Piero Terranova formálja meg. További szerepekben jól ismert hazai énekesek, a fiatal mezzoszoprán Kálnay Zsófia, Boncsér Gergely tenor és Bakonyi Marcell győri basszbariton tűnnek fel a színpadon.

Az előadás magas színvonalát kiváló színházi hang-és fénytechnika segítségével élvezheti az arénába beférő mintegy 4500 ember.

José Cura legutóbb tavaly május 3-án lépett fel a megyeszékhelyen, s a mostani darab előkészületei már azóta tartanak, mert az előadás meglehetősen nagy csapatot mozgat meg. A Győri Filharmonikus Zenekar mellett a Nemzeti Énekkar, egy húsztagú győri gyermekekből álló kórus és külsős zenészek is közreműködnek majd.