Jótékony célú futás a Bükfürdő-Csepreg félmaratonon

Forrás: turizmus.com

 2019. május 27. 16:37

Május 25-én rendezte meg immár második alkalommal a Bükfürdő-Csepreg Félmaratont a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, valamint Csepreg Város Önkormányzata.

A versenyen három kategóriában indulhattak a vállalkozó szelleműek: egyéni 21 km, 21 km váltóban (7 – 4 – 10 km-es etapokkal), és egyéni 7 km-en. Az idei évi nevezők száma még a tavalyinál is magasabb volt, összesen 282 fő állt rajthoz, melyből a legtöbben, 105-en a 7 km-es rövid távot választották.

A futóverseny kísérőprogramjaként gyermeknapot rendeztek Bükfürdőn és Csepregen egyaránt. Az ugrálóvár, játszóház, arcfestés és vidámpark mellett Péter Sramek, az Animal Cannibals és a Hooligans koncertjén szórakozhattak a látogatók.

A nevezési díjakból befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel

Fotó: Büki Gyógyfürdő Zrt.

A nevezési díjakból befolyt összeget, közel 1,6 millió forintot – melyet a Büki Gyógyfürdő Zrt. kereken egy-egymillió forintra kiegészít –, az idei évben is jótékony célra ajánlják fel: SMA-izomsorvadásban szenvedő kisgyermekeket, Dicsa Noémit és Katona Olivért támogatják alapítványaikon keresztül.