Vitorlázz és jótékonykodj az év utolsó napján!

Forrás: turizmus.com

 2019. december 27. 18:10

Hetedik alkalommal búcsúztatják az óévet a Szilveszteri Regatta vitorlásversennyel a balatonlellei BL YachtClubban.

A szilveszteri megmérettetés lesz a Téli Vitorlás Versenysorozat második állomása, ugyanis december elején rendezték meg a Mikulás Regattát, ahol rekordszámú, 22 egység szállt vízre.

A Téli Vitorlás Versenysorozat nem titkolt célja a szezonhosszabbítás. Szeretnék megmutatni, hogy a Balaton télen is hajózható.A szervezők tájékoztatása szerint a versenyek évről évre népszerűbbek, és mind több vitorlázó vesz részt rajtuk. Egyre több az  egész éven át nyitva tartó kikötő és vízen tárolt hajó.

A Téli Vitorlás Versenysorozat célja a balatoni szezonhosszabbítás

Fotó: BL YachtClub

Számos alkalommal párosítottak jótékony célt egy-egy versenyhez, az idei Szilveszteri Regattával a BL YachtClub és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy Keszthelyen élő édesanyát és gyermekét szeretnék támogatni – minden résztvevő nevezési díjából 1000 forintot utalnak el a családnak.

A verseny délelőtt 10 órakor indul, két futamban küzdenek majd egymással a versenyzők. A szervezők a nézőkre is gondolnak: több programmal készülnek azok számára, akik a partról követik az eseményeket, sőt bárki vízre szállhat, hisz Luszi, a Balaton első egész évben működő hajójárata óránként sétahajózásra indul. A mozogni vágyókat műjégpálya várja, és kipróbálható a vízre épített látványszauna is – tájékoztattak a szervezők.

Aki nem vitorlázik, az fakutyázhat

Fotó: BL YachtClub

A Téli Vitorlás Versenysorozat februárban folytatódik a Farsangi Regattával.