Jótékony gourmet fesztivál Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2017. május 19. 17:23

Másodszor rendezik meg az osztrák fővárosban a Wienissimot. A bevételből egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket juttatja el rászorulóknak.

Május 22-től, tíz napon át a jó ételeket és italokat kedvelők Mekkájává változik Bécs. A több helyszínen zajló rendezvénysorozat középpontja a Városháza előtti tér, a Rathausplatz, ahol a megnyitó alkalmából egy 60 méter hosszú terített asztalhoz várják az adakozó kedvűeket. A 250 személyes asztalnál némi adomány ellenében lehet helyet foglalni. Az összegyűjtött pénzt a Wiener Tafel nevű egyesület kapja meg. A szervezet önkéntesei naponta mintegy három tonna, feleslegessé vált élelmiszert gyűjtenek be különböző vállalkozásoktól és cégektől, majd haladéktalanul bécsi és környékbeli szociális intézményekhez szállítják, ahol 19 ezer, szegénységben élő ember menüjét tudják így változatosabbá tenni.

Május 23-án, ugyancsak a városháza előtt, bécsi reggelire várják a résztvevőket.

Azután, délben elkezdődik a Vienna Food Festival. Street food, vegán sütemények, újragondolt hamburgerek, fagylaltkreációk, latin-amerikai, távol-keleti és ázsiai ínyencségek tornyosulnak majd a standok és foodtruckok pultjain.

A Wienissimo alkalmából néhány étterem és luxusszálloda konyhájában nemzetközileg elismert vendégséfek veszik át az irányítást, hogy az általuk képviselt ország jellegzetes ételeinek újragondolt változatával lepjék meg az ínyenc vendégeket. Spanyolországot például Felix Petrucco és Jonathan Maldona képviselik a Park Hyatt Hotelben, az olasz Sergio Ferrarini a Hilton S'PARKS étlapját olaszosítja, a horvát Damir Perman pedig a Badeschiffen várja a dalmát ízekre vágyókat. Magyarországot Pataky Péter képviseli, aki a MINI-ben avatja be az érdeklődőket a magyar konyha ízvilágába.

A Naschmarkt viszont egész évben nyitva

Fotó: Pinterest