Jótékonysági árverésre bocsájtja a Budapest Park az előadók ereklyéit

Forrás: turizmus.com

 2023. november 13. 12:03

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje, melynek lényege, hogy olyan zenekari “szemetet” zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs. Ezeket az ereklyéket jótékonysági árverésre bocsátják és a bevételt a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

A Bin There projekt a rock n' roll hulladékgyűjtésre épül: olyan zenekari "szemeteket" szednek össze, amik a rajongók számára értékkel bírnak, és amelyekből kirajzolódik az adott koncert egyedisége - közölte a Budapest Park.  Olyan ereklyéket gyűjtöttek össze estéről estére a színpadról vagy a backstage-ben, mint a setlist, a törésig püfölt dobverő vagy a szakadásig nyűtt gitárhúr. Ezeket a személyes, egyedi tárgyakat egy plexicsőbe zárták, amit az előadó az aláírásával hitelesített, majd lezárásra került egy duct tape-pel.

A Fenntarthatósági Napon közönségdíjat nyert Bin There projektben rengeteg Parkos előadó részt vett az elmúlt években, november 26-ig pedig összesen 51 db egyedi "tárgyra" licitálhatnak a zenerajongók a Vatera oldalán. Több nemzetközi sztár (LP, Deftones, Billy Talent) kapszuláját is megszerezhetik a gyűjtők, de a hazai zenei paletta színe-java is hagyott hátra ínyencségeket a Parkos koncertje után. Többek között a Carson Coma dedikált, szakad dobbőrjét, Azahriah aláírt setlistjét, Krúbi kézzel írt dalszöveg részletét vagy éppen a Halott Pénz konfettis kapszuláját is elárverezik.

A közönség szeptemberben a Telepen megrendezett kiállításon már kaphatott egy kis ízelítőt ezekből a különleges relikviákból, most azonban bárkinek lehetősége lesz megvásárolni és a saját polcára tenni őket.

A bevétel 100%-át jótékonysági célra ajánlják fel. A befolyt összeget a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja, amelynek alapítója és önkéntesei heti rendszerességgel tanítják gitározni a rákos beteg gyermekeket a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján és a Heim Pál Gyermekklinikán.

A rajongók számára igazi ereklyékre lehet licitálni a jótékonysági árverésen

Fotó: Budapest Park

 

Ez a 11 évre visszanyúló tevékenység az alapító, Seres Antal által 20 éves oktatói tapasztalatból kidolgozott oktatási módszertanát követve egyedülálló nemcsak az országban, hanem Európában is. Az újonnan csatlakozó gyermekek száma hétről-hétre átlagosan 3-5-tel növekszik, ezért a befolyt összegből a hangszerállományt, az oktató anyagok gyártását fedezik, illetve nyári tábort is szerveznek majd, hogy minél több rákos beteg gyermek számára tudják biztosítani a zenei oktatást.