Jótékonysági koncert az Esterházy-kastélyban a kárpátaljai menekültek megsegítésére

Forrás: turizmus.com

 2022. április 19. 10:43

Május 14-én este 6 órakor jótékonysági koncertet rendeznek a fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában a kárpátaljai menekültek megsegítésére. A Híd Kárpátaljáért program számára rendezett jótékonysági eseményen Kalló Zsolt és a Capella Savaria zenekar lép fel.

„Ha zenét hallgatunk, mindannyiunknak olyan boldogságban lehet részünk, amely nem lesz kevesebb, csak mert többen osztozunk rajta” – idézte egy esszéista gondolatait Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a jótékonysági koncertet ajánlva az érdeklődőknek.

"Egy páratlanul egyedi kastélykörnyezetben kínálunk különleges koncertélményt, miközben az összefogás felemelő érzését is átélhetjük. A fertődi Esterházy-kastély fontosnak tartotta részvételét abban a nagyszabású összefogásban, amelynek célja a humanitárius segítségnyújtás a háború áldozatainak" – tette hozzá az ügyvezető.

marionettszinhaz

A Híd Kárpátaljáért program számára rendezett jótékonysági eseményen Kalló Zsolt és a Capella Savaria zenekar Joseph Haydn műveit játssza majd

Fotó: Esterházy-kastély Fotótár

Joseph Haydn műveit a szombathelyi Capella Savaria régizene-együttes szünet nélkül, egy részben adja elő. A hangversenyen a drámai „Lakatlan sziget” nyitány és a sodró, vidám 62. D-dúr szimfónia mellett az F-dúr kettősverseny hangzik el Papp Rita és a Liszt-díjas, Érdemes művész Kalló Zsolt szólójával.

A jótékonysági célú hangverseny teljes adománya, az ukrajnai háború elől menekülők és annak következményeitől szenvedők megsegítésére, a Magyar Kormány Híd Kárpátaljáért programján keresztül jut el a magyarországi segítségpontokra és Kárpátaljára.

A koncert térítésmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni május 11-ig lehet az info@eszterhaza.hu e-mail-címen. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.