Jövő héten újra Bűbájos Hétvége Tarcalon

Forrás: turizmus.com

 2022. április 19. 14:04

Hetedik alkalommal rendezik meg a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület szervezésében hagyományteremtő céllal létrejött Tarcali Bűbájos Hétvégét április 29. és május 1. között Hegyalján. A főszerepben a falu borászai lesznek, akik a nyitott pincék mellett számos programmal is készülnek.

A három naposra duzzadt rendezvényen ezúttal is lesz „boszorkányűző” tűzgyújtás, valamint a táncoslábúak késő éjszakába nyúlóan tehetik igazán emlékezetessé a Tarcalon töltött napokat. A borászok pedig dűlőtúrával, mesterkurzusokkal, kertmozival, csillagnézéssel, koncertekkel, 20. születésnapi vacsorával színesíti a kínálatot. A teljes programkínálat elérhető a bubajos.hu oldalain, illetve a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület Facebook oldalán.

„A Tarcali Bűbájos Hétvége a településünk évenként visszatérő fesztiválja, amellyel a helyi borokat és kultúrát szeretnénk mindazokkal megismertetni, aki eljönnek hozzánk. Számunkra fontos a személyesség, igyekszünk minden vendéget úgy fogadni, mintha már régi ismerősünk lenne. Küldetésként tekintünk arra is, hogy ne csak a borokat ismerjék meg az idelátogatók, hanem bennünket, a helyi értékeket, valamint a településünket is. Tarcal kiváló természeti adottságokkal és kulturális értékekkel rendelkezik, amelyek mind vonzerővel bírnak a látogatók számára” – ismertette a fesztivált Keresztes Ákos, a Myrtus Pince tulajdonosa, a rendezvény egyik főszervezője.

bubajoshetvege

Dűlőtúra, mesterkurzus, kertmozi, csillagnézés, koncertek, 20. születésnapi vacsora, pezsgős brunch is színesíti a kínálatot

Fotó: Tarcal Bor és Kultúra Egyesület

A bűbájos elnevezés létrejötte mára már történelem: Könyves Kálmán annak idején éppen Tarcalon hirdette ki, hogy boszorkányok nem léteznek – amelyre cáfolat azóta sem érkezett, a bűbáj viszont megmaradt az aprócska hegyaljai település utcái között.

Tarcal minden évszakban számos látnivalót kínál, itt található Európa legmagasabb Jézust ábrázoló szobra, az Áldó Krisztus szobor, ahonnan pompás, egészen a Bükkig húzódó körpanoráma tárul a turisták szeme elé. A szobor melletti panorámasétány is kellemes kikapcsolódást biztosít, a lelkes kirándulók pedig akár a bányatavat is körbesétálhatják.

2015-ben jött létre a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület, amely a falu összefogására alapozva fejleszti a helyi turizmust és növeli Tarcal turisztikai vonzerejét. Az Egyesület szervezésében immáron hetedjére kerül megrendezésre a Tarcali Bűbájos Hétvége.

Részt vevő helyszínek: Barkland Borászat, Basilicus Borkultúra Központ, Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Kern Pince, Kikelet Pince, Majoros Birtok, Myrtus Pince, Simonfay Borkúria, Terrapolis Kert és Asztal, Tokaj Pince, Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet.