Jövő hétfőn kezdődik a rakpart felújítása

Forrás: MTI

 2021. május 31. 19:15

Jövő hétfőn kezdődik az Idősebb Antall József rakpart hónapokig tartó felújítása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

Sajtóközleményükben azt írták, hogy a területen dolgozó vállalkozó szakemberei szombaton kora reggel mintavételi fúrásokat végeztek a helyszínen. A próbafúrásra azért volt szükség, hogy a kivitelezés megkezdése előtt a bontási technológia meghatározásához pontos képet kapjanak az útpálya szerkezetének alsó rétegeiről.

Jövő héten már több munkagép érkezik a helyszínre, ezzel elkezdődnek a bontási munkálatok.
A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részen kezdik el.
Kiemelték, hogy az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon.
A BKK szerint a projektnek köszönhetően a Kossuth tér és a Margit híd között megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek ma feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket. A lépcsős partfal megmarad, azonban a Markó utcai rámpa támfala beljebb kerül - tették hozzá.

A rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti részen kezdik el

Fotó: 123rf.com

A BKK szerint a felújítással a világörökségi védett látkép nem sérül, sőt az új járdának köszönhetően séta közben gyönyörködhetnek majd abban a fővárosiak. Emellett pedig zöldebbé is válik a partszakasz, hiszen 35 fát telepítenek a beruházás során.