Jövő novemberre gyógyhelyközpont épül Bükön

Szerző: Erős Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 24. 19:58

Összesen 2,4 milliárd forintos beruházás keretében újul meg a fürdővárosrész centruma.

Bük város legnagyobb beruházása lesz a fürdővárosrész központjának kialakítása, mondta az alapkőletételen tartott beszédében Németh Sándor, Bük polgármestere. Nyolcéves tervezőmunka és a szükséges források – 2,4 milliárd forint támogatás – előteremtése után kezdődhet meg a kivitelezés, amely a tervek szerint jövő novemberre fejeződik be. Ez lesz a jubileumi ajándék, mivel a büki fürdő jövőre lesz 60 éves – a települést pedig 15 éve avatták várossá. A polgármester bízik abban, hogy mind a vendégeknek, mind pedig a város lakóinak elnyeri majd a tetszését az új központ.

Bükön az elmúlt években fejlesztések sora valósult meg – fogalmazott Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. A mostani beruházás összefügg azzal, hogy az előző uniós költségvetési időszakban fürdőberuházásokra nem lehetett pályázni, de a gyógyhelyek fejlesztésére igen. Ennek eredményeként valósulhat meg az Élményteli gyógyhely: Bükfürdő elnevezésű projekt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő, Németh Sándor, Bük polgármestere és Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója elhelyezik a beruházás alapkövét

Fotó: Erős Zoltán

Talpra állt a belföldi turizmus – jelentette ki Juhász Szabolcs, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusszakmai igazgatója. A nyári vendégforgalom jelentős mértékben meghaladta az elmúlt évit, s a foglalások tükrében ez a fellendülés az elkövetkező időszakban is tartós marad. A nagy belföldi érdeklődés mellett jelentős mértékben növekedhet a hazánkba látogató külföldiek száma. A magyar turizmus fontos elemét jelentik a prémium fürdőélmények, ezek kiemelt fejlesztése az aktuális feladatok közé tartozik, ennek része a büki beruházás, amellyel egy szintet lép előre a vasi fürdőváros.

A beruházás keretében az egykori autóbusz-pályaudvar helyén, a kapcsolódó zöldfelületen, illetve a fürdő téli bejárata előtti területen alakítanak ki egy komplex látogatóközpontot, üzlethelyiséget, kávézót. Itt kap helyet a termelői piac, valamint egy acélszerkezetű kilátó is, de lesz szökőkút és fürdőtörténeti kiállítás is. Fejlesztik a zöldfelületeket és egy parkosított rendezvényteret is létrehoznak. Parkolókat, járdákat, kerékpárutakat építenek ki, a tájékozódást információs táblák segítik majd, a térfigyelő kamerák pedig a biztonságot szolgálják.