Jövő tavasszal rendezik meg Málta vezető kulturális eseményét, a maltabiennale.art-ot

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 27. 09:30

A maltabiennale.art jövő tavasszal, március 11. és május vége között kerül megrendezésre a Heritage Malta, a máltai múzeumigazgatóság által felügyelt helyszíneken Máltán és Gozón.

75 ország 2527 művésze válaszolt a fesztivál pályázati felhívására, hogy részese legyen ennek a nemzetközi művészeti eseménynek. A kiválasztási folyamat várhatóan októberre fejeződik be. A pályázók között több világhírű művész is jelen van, ami jelentős rangot ad Málta 2024-es vezető kulturális eseményének.

A központi kiállítást Vallettában, Birguban, Xagħrában és Ċittadellában számos Heritage Malta helyszínen rendezik meg. A fesztivál központi témája, Baħar Abjad Imsaġar taż-Żebbuġ (Fehér tengeri olajfaligetek) mélyen mediterrán karakterű.

Málta egyik nevezetessége, a Fort Saint Elmo csillagerőd Vallettában

Fotó: VisitMalta

A maltabiennale.art-nak az UNESCO is védnökséget biztosított. Az elismerésen túl az UNESCO esettanulmányként tekint a fesztiválra, górcső alá véve a világörökségi helyszínek és a bennük megjelenő kortárs művészet kapcsolatát.

A tervek szerint párhuzamosan zajlanak majd az események, beleértve az oktatási programokat, a kulturális szervezetek nyilvános rendezvényeit, a műhelymunkákat és a tudományos beszélgetéseket, valamint az egyéb szervezetek által rendezett programokat.

A maltabiennale.art főszervezője a Heritage Malta együttműködésben a Máltai Művészeti Tanáccsal.

 

(X)