Jövőorientált DZT a virtuális Knowledge Day rendezvényen

Forrás: turizmus.com

 2020. december 22. 13:57

A november végén megrendezett Knowledge Day 2020 rendezvényen a Német Turisztikai Hivatal (DZT) információkat szolgáltatott tagjai számára az aktuális technológiai trendekkel, illetve a digitális eszközök praktikus használatával kapcsolatban a turizmusban.

A jelenleg érvényben lévő kapcsolati korlátozások miatt az idei Knowledge Day virtuális rendezvény formájában zajlott, amelyhez több mint 100 résztvevő kapcsolódott online – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a DZT.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott: „A digitalizáció a joker a kezünkben a koronavírus-válság elleni küzdelemben. A Knowledge Day rendezvényünk erős platformként került be a köztudatba, amelyen megoszthatjuk a DZT-tagokkal tudásunkat és hálózatunkat a digitális transzformáció minden dimenziójában. A mesterséges intelligencia vagy a nyílt adat (open data) tematikája például olyan területek, amelyeken már ma is értékes praktikus tudással rendelkezünk. Így a németországi turisztikai partnereinket hatásosan tudjuk támogatni a felépülési időszakban és a nemzetközi verseny jövőbeli kihívásainál.”

A DZT a rendezvényen különböző praktikus felhasználási módokat mutatott be a jövőorientált technológiákkal kapcsolatban

Fotó: ©DZT/Kaletsch Medien GmbH

Megnyitó előadóként a DZT Fabian Westerheide személyével a mesterséges intelligencia (MI) Németországban egyik legismertebb szakértőjét prezentálta. A szakember, befektető és a ‚Rise of AI‘ szakmai konferencia szervezője analizálta a koronavírus-krízisben szerzett tapasztalatokat. A Knowledge Day rendezvényen Westerheide nyolc tézist mutatott be, amelyek a mesterséges intelligenciát kapcsolatba hozzák a turizmus aktuális alakulásával. „A világ azon B-to-C-platformoké, amelyek a mesterséges intelligencia segítségével részletesen képesek analizálni az ügyfelek kívánságait és szükségleteit” – magyarázza a szakember.

Az MI-alkalmazások például segíthetik az ügyfeleket, hogy utazásuk során megtarthassák a privát szférájukat, illetve a szolgáltatókat, hogy személyre szabott termékeket alakíthassanak ki.

Ezen felül a DZT a Knowledge Day rendezvényen különböző praktikus felhasználási módokat mutatott be a jövőorientált technológiákkal kapcsolatban. Ide tartoznak a perspektívák, egy köztes mérleg, illetve az Open Data-/Knowledge Graph projekt megvalósításának tervezett következő lépései a német turisztikai szakmában, amelyet a DZT koordinál.

Az MI használatát jól mutatja a DZT chatbot robotja, amelyet a koronavírus-válság alatt fejlesztettek ki, és a Facebook-csatornába, illetve a Corona-microsite-ba lett beépítve, így automatikusan és személyesen válaszolja meg a fogyasztók kérdéseit a nap minden szakában.

A Knowledge Day további témái voltak a járvány idején használt kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR), illetve a Facebook Németország travel insight utazási adatai.

A rendezvény témáit és tartalmait ezen a linken érheti el.