Jövőre ismét Velencén lesz az EFOTT

Forrás: MTI

 2015. december 10. 16:29

Negyven év vándorlás után jövőre újra Velencén rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), a helyszínen infrastrukturális fejlesztéseket is terveznek.

Velence adott otthont az idén is az eseménynek, 2016. július 12. és 17. között pedig ismét várja az egyetemistákat és főiskolásokat. A szervezők közleménye szerint a fellépők egy részével már meg is állapodtak. A hazai élvonal szereplői mellett jövőre koncertet ad Velencén a brit elektro egyik új felfedezettje, az internetes felületeken több mint egymillió rajongóval rendelkező Zomboy.

A fesztivál történetében először 2016-ban két felsőoktatási intézmény kap az EFOTT-on házigazda szerepet: a Debreceni Egyetem a kulturális és civil programokért, a Testnevelési Egyetem az izgalmas sportprogramokért fog felelni. A házigazda egyetemek az EFOTT közösségi oldalán elérhető applikációban várják a fesztiválozók véleményét, javaslatait, kreatív ötleteit.

A közlemény kitér arra, hogy Velence településsel és a terület tulajdonosaival együtt infrastrukturális fejlesztéseket terveznek. Ezek nemcsak a strand-, hanem a fesztiválterületet is befolyásolják, teret engedve számos vizesblokk telepítéséhez, valamint racionálisabb és jobb minőségű útvonalak kialakításához.

Az idei velencei EFOTT 103 ezer látogatót vonzott, ami rekord a fesztivál történetében. Tavaly Miskolctapolcán, tavalyelőtt Zánkán tartották a találkozót, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg.