Jövőre Magyarországon tartja közgyűlését a Császárok és Királyok Útja nemzetközi turisztikai egyesület

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 16:00

2015. május 8-án az alsó-ausztriai Emmersdorfban tartotta éves közgyűlését és marketing ülését a nemzetközi Császárok és Királyok Útja elnevezésű turisztikai egyesület.

Az MT Zrt. külképviselőjének javaslata alapján az egyesület idei közgyűlésén egyhangú döntés született arról, hogy a Duna magyarországi szakaszának erőteljesebb népszerűsítése érdekében a 2016. évi marketing ülését és közgyűlését hazánkban rendezi meg a nemzetközi szervezet.

 

A közel hét évtizedes múlttal rendelkező egyesület alapítói között van Bajorország, Felső-Ausztria, több alsó-ausztriai tartomány és Bécs városa. A kilencvenes évek közepe óta hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében, két éve pedig Pozsony városa is csatlakozott az átfogó marketingmunkát végző nemzetközi egyesülethez. A nemzetközi munkacsoport tematikus témák köré szervezve népszerűsíti a dunai hajózást, kerékpározást és egyéb szabadidős attrakciókat, valamint az erre épülő kulturális turizmust. Az egyesület idei közgyűlése az online marketing aktivitások, valamint az EU-s forrásokkal megvalósítható jövőbeni projektek megvitatásáról szólt. A közgyűlésen Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője képviselte hazánkat. A beszámolókból kiderült: idén a munkacsoport weblapja jelentős változásokon ment keresztül. A weblapon kívül közösségi media profillal is bővült az egyesület kommunikációs portfóliója: az új facebook és flickr oldalak naprakész információkkal látják el a rajongókat rendezvényekről, látnivalókról, érdekességekről, programajánlókról. A „megőrizve megújítani" mottó jegyében az egyesület folytatja az elmúlt években már jól bevált mátrix rendszerű tanulmányutak sorozatát, amely során rotációban hívják meg a nemzetközi sajtó képviselőit,  ezáltal generálva koncentrált és hatékony médiamegjelenéseket. A szervezet következő ülésére magyar javaslat alapján hazánkban kerül sor.

A Duna magyarországi szakaszán évente közel 300.000 turista fordul meg, akik nagy folyamjáró hajókkal utazzák be a Duna közkedvelt szakaszait. A Császárok és Királyok Útja nemzetközi egyesület tavaly ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját. Az egyesületben hazánkat az MT Zrt. ausztriai irodája képviseli, s vesz részt a műhelymunkákban, amelynek elsődleges célja a Duna-menti turizmus elősegítése, a vendégforgalom növelése.