A riói karnevált nem farsangkor, hanem nyáron tartanák meg jövőre

Forrás: turizmus.com

 2020. december 07. 18:27

A megszokottól eltérő időpontban, július 10-11-én rendezik meg 2021-ben a riói karnevált, feltéve, ha a koronavírus elleni vakcina időben elkészül – jelentette be a karnevált szervező LIESA, a Rio de Janeiro-i szambaiskolák szövetsége.

Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője szerint a karnevál remélhetőleg nemcsak a szambaiskolák parádéja, hanem annak is megünneplése lesz, hogy túljutottunk a járványon.

A riói karnevált jelenlegi formájában 1928 óta rendezik meg minden évben farsangkor

Fotó: 123rf

A szakember egy fontos szakmai eseményről is tájékoztatott, Brazília Pernambuco állama ugyanis a járvány ellenére megtartotta a régió legnagyobb idegenforgalmi vásárát, a Visit Pernambuco Travel Show-t november 31. és december 1. között.

A Recifétől 60 kilométerre fekvő tengerparti üdülőhelyen, Porto de Galinhasban közel 70 brazil cég kínálatával ismerkedhettek meg a résztvevők, és neves szakemberek által tartott szemináriumok, valamint exkluzív társadalmi események tették felejthetetlenné az eseményt. Az idén második alkalommal megrendezett vásárnak  az Armacao Resort Kongresszusi Központ adott otthont, szervezője a Porto de Galinhas Szállodaszövetség és a Porto de Galinhas Konferencia Központ volt.

Pernambuco állam rendkívül gazdag természeti szépségekben, tiszta és meleg vizű strandjaival, kulturális értékeivel, barátságos lakóival számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő hasznos és változatos eltöltésére, szórakozásra és a történelmi múlt megismerésére. Az Északkelet szívének nevezett állam – amelynek fővárosa Recife – egyre népszerűbb idegenforgalmi célpont a turisták számára.

A híres Marco Zero tér Recife városában

Fotó: Pixabay

Az idei vásár a nemzetközi idegenforgalmi kapcsolatok mellett különös hangsúlyt helyezett a belföldi turizmusra, amely a Covid-19-járvány ideje alatt jelentősen fellendült.

Mint arról Sárdi Rezső korábban tájékoztatott, Brazília elvileg jelenleg is  készen áll a külföldi turisták fogadására.  A szállodák, az éttermek és az idegenforgalmi látványosságok minimális korlátozásokkal, magas szintű biztonsági intézkedések mellett mind látogathatók, és számos légitársaság közvetlen járatot üzemeltet Európából Brazíliába.