Kényelmesebb séták: két utcaszakasz is megújul a Palotanegyedben

Forrás: turizmus.com

 2024. január 18. 14:58

A józsefvárosi Palotanegyedben két utcaszakasz újul meg, a Krúdy Gyula utca a Rökk Szilárd és a Lőrinc pap tér közötti szakaszon, a Mária utca a Krúdy Gyula és Baross utca közötti részen – olvasható a Rév8 Józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. honlapján.

A Krúdy utca Rökk Szilárd és Mária utca közötti szakaszán január 16-án el is kezdődtek a munkálatok. A kivitelezés a január 29-i héten a folytatódik, ekkor a Horánszky utca és a Mária utca zsákutca lesz a Bródy utca felől. A kivitelezés várhatóan 2024. júniusáig tart majd.

Az átalakítás célja, hogy a Kálvin tértől a Nagykörútig kényelmesen el lehessen sétálni.  A Krúdy utcán a felújítás után a jelenlegihez hasonlóan egy oldali parkolás marad, a felszabadult helyet pedig a járdák szélesítésére és egy új fasor kialakítására használják fel.

A megújuló Krúdy utca látványterve

Fotó: Rév8

 

A faültetés miatt a parkolás a túloldalra kerül át, de kerékpárral továbbra is mindkét irányban átjárható marad az utcaszakasz.A Mária utca képe a Krúdyhoz hasonlóan alakul át: itt is lesz új fasor, az úttest a járda szintjére kerül és egy oldalon marad meg a parkolás.A tervek szerint az új kialakítással a járdák szélesebbek lesznek, az utcák szellősebbé válnak. Közölték azt is, hogy a tervezéskor fontos szempont volt, hogy a közművek közötti szűkös helyen a lehető legtöbb fát lehessen elültetni az érintett útszakaszon. A többi helyen és a fák alatt évelőágyásokat és cserjéket telepítenek, illetve a már meglévő növényágyások is részben megújulnak.

A két utcaszakasz felújításan várhatóan nyár elejére készül el

Fotó: Rév8

 

Az átalakítás után egy szintbe kerül a járda az úttesttel, az utcák többi szakaszához hasonló díszburkolatot kap az úttest és a járda, szélesebbek lesznek a járdák, valamint szabadföldbe ültetett fák és több zöldfelület jön létre. A Lőrinc pap tér körül egységes tér jön létre, közvetlen gyalogos kapcsolatokkal, megszűnik az állandó parkolás a téren, megújul a közvilágítás, új kandelábereket telepítenek – írja a PestBuda a Rév8 honlapja alapján.