Jubilál a PanyolaFeszt

Forrás: turizmus.com

 2021. július 05. 12:35

Idén ünnepli 15 éves születésnapját a PanyolaFeszt. A Magyar Fesztivál Szövetség által minősített rendezvényen idén a zenéé, a táncé, a színházé lesz a főszerep 2021. augusztus 6. és 8. között.

Fergeteges hangulatot kínálnak a nagyszínpadon a Bohemian Betyars, Dánielfy Gergő és az Utazók, Pankastic!, Szeder és még sokan mások.

Idei újdonság, hogy megnyílik a Folkporta a Széles Gyula Kiállító és Kézművesház udvarán, ahol folyamatosan néptánc-, népzenecsoportok várják a hagyományokat kedvelő vendégeket – olvasható a fesztivál sajtóanyagában.

Fellép a Bordó Sárkány, Csipkés Zenekar, Hajdú Táncegyüttes... közben szatmári ízeket kóstolhatnak táncház és népzene kíséretében.

A porták újra kinyílnak és változatos programokkal várják a fesztiválozókat, többek között színházi csemegével.

Idén ünnepli 15 éves születésnapját a PanyolaFeszt

Fotó: PanyolaFeszt

Csákányi Eszter: Akit az istenek szeretnek című élő koncertje, magáról és a női lélek megannyi arcáról mesél, a Déryné Program Cseh Tamás Estjével ígér értékes perceket a kultúra kedvelőinek. A Pulyasarok ebben az esztendőben is hatalmas kavalkáddal, sok-sok élménnyel várja a gyermekeket.

A Csupa-Csoda Interaktív Játékpark, a Magyar Hagyományőrző Faművesek gazdag kiállításai, foglalkoztatói, a kovácsmester bemutatói, illetve egyéb kézműves foglalkozás szórakoztatja és köti le a picik figyelmét.

Továbbá feledhetetlen perceket ad a jól ismert Vojtina Bábszínház és a Tintaló Társulás előadásai. Ebben az évben a környezetvédelem fontos szerepet kap, megjelenik a Repohár használata, amely remek környezetbarát eszköz is egyben. Valamint a PET Kupa a fesztivállal szintén egy időben kezdi el a Tisza-menti folyómedrek tisztítását.

Panyola már jó pár éve fontos állomása ennek a közösségeket egybe kovácsoló civil kezdeményezésnek, ahol a sport kedvelői kerékpártúrán fedezhetik ismét a vidék nevezetességeit, de újra lesz Palaj-party a Tiszán, s a portaprogramok, kiállítások, kézművesek utcája mellett, panyolai pálinkakóstoló és főzdelátogatás, valamint a hagyományos szatmári ételek is színesítik az izgalmas kulturális rendezvényt.

Bővebb információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán.

Kapcsolódó cikkek