Jubiláló bandák és opera a 30. Művészetek Völgyében

Forrás: turizmus.com

 2020. január 20. 14:26

A Művészetek Völgye idei programjaiban a könnyűzenei koncertek mellett még nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti események, valamint új biciklis és tematikus túrák indulnak.

Idén nyáron 30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját. A jubileumi Művészetek Völgyét július 17. és 26. között tartják, több jubiláló együttes fellépésével.

Koncertet ad a  10 éves Ivan and the Parazol, a 15 éves Erik Sumo Band és az ugyancsak 15 éves Irie Maffia. Fellép a 20 éves Hiperkarma és a szintén 20 éves 30Y, valamint a 25 éves Kerekes Band.

A színpadok mellett koncerthelyszínné alakulnak a helyi épületek is

Fotó: muveszetekvolgye.hu

Újdonságként lesz operaelőadás: a Magyar Állami Operaház közreműködésével a Szerelmi bájitalt láthatja a közönség július 17-én, a fesztivál első napján. A Recirquel Társulat mindkét hétvégén jelen lesz két különböző dupla előadással, fényművészek adnak egyedi hangulatot a kultikus taliándörögdi Klastromnak és meglepetésekkel jelentkezik Palya Bea.Meglepetésekkel készül a három legrégebbi udvar, a Muharay Udvar, a Kaláka Versudvar és a Hobo Klub is.Különféle programokkal vesz részt a fesztiválon többek között a Nemzeti Filmintézet, a Hagyományok Háza, a MANK és a Fonó. A jubileum kapcsán tíz napon át új életre kel egy-egy korábbi Völgyprogram az elmúlt harminc évből, így például ismét színpadra áll a Mandel Quartet és Bérczes László is újra rendez a Völgyben.

Az évről évre mintegy 200 ezer látogatót vonzó Völgyben 35 programhelyszín van színházzal, irodalommal, koncertekkel, újcirkusszal, kiállításokkal. A Balaton-felvidék három települése adja az alapokat, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend.

Kaláka Versudvar – a legkisebbek is élvezik

Fotó: muveszetekvolgye.hu

Az épületek, intézmények a fesztivál idejére átalakulnak: koncerthelyszín lesz az óvodaudvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, a Momentán Társulat – tájékoztattak a szervezők.

a hazai kulturális élet szinte minden tagja fellép hol kisebb, hol nagyobb színpadokon, hol spontán a tábortűz mellett.