Jubiláló TDM-szervezet Székesfehérváron

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 27. 15:13

Tízéves a székesfehérvári TDM-szervezet, ez volt az apropója annak a pénteki konferenciával egybekötött partnertalálkozónak, melyen szó volt a helyi turizmust érintő aktualitásokról is.

A Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. turisztikai konferenciával egybekötött partnertalálkozóján Alba, az intelligens robot köszöntötte a résztvevőket, és kérte meg Závodszky Noémit, hogy legyen a háziasszonya a délutánnak – adja hírül a szekesfehervar.hu oldal.

Závodszky Noémi és Alba, az intelligens robot köszönti a résztvevőket

Fotó: turizmus.com

A konferenciát imponáló adatok vezették fel: 2009 és 2018 között 188 949-látogatót fogadtak a fehérvári Tourinform-irodában. Tíz év alatt 1 869 városnéző programot szerveztek és összesen 47 319-en vettek részt a városnéző programokon. A vendégéjszakák száma 132 százalékkal, a vendégszám 174 százalékkal emelkedett. Egy ezerhatszáz példányban elkészített kérdőív szerint az ötös skálán 4,7 százalékot ért el Székesfehérvár vendégelégedettségi mutatója.

A képen balról jobbra F. Szegő Krisztina, Cser-Palkovics András és Révész Máriusz

Fotó: szekesfehervar.hu

Cser-Palkovics András polgármester arról beszélt a konferencia elején, hogy az egy évtizedes múlt értékelésre ad lehetőséget és arról is lehet eszmecserét folytatni, hogy merre menjünk tovább a turisztikai területen. Tíz év alatt sokat sikerült előre lépni, de jelképes szám lehet, hogy 132 százalékkal emelkedett ez idő alatt a vendégéjszakák száma. Fehérvár polgármestere kiemelte, hogy egy több mint ezeréves városban vagyunk, ami köt bennünket, hogy ezt megmutassuk vendégeinknek, de az üzleti- és a konferencia turizmusban is nagy lehetőségeink vannak, továbbá számos olyan esemény van a városban, amire több napra érdemes hozzánk jönni. „Az eredmény mindig csapatmunka és Fehérváron rengetegen dolgoznak azért, hogy ezt az eredményt felmutathassa a város.

A Budapest–Balaton kerékpárút fejlesztésről Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszélt. Mint mondta, nagy lehetőségeket rejt a kerékpáros turizmus, amely évente 44 milliárd eurót mozgat meg Európában. Magyarországon a következő 4 évben 150 milliárd forintot fordítanak az ágazat fejlesztésére. A cél, hogy az épülő hálózatban egymással összekapcsolhatóvá, átjárhatóvá tegyék a kerékpárutakat. Még idén elindul a Budapest–Etyek közötti szakasz megépítése, amely a biatorbágyi átkeléssel 2021 második negyedévére készül el. Az Etyek-Tordas-Velence, majd a Velence–Székesfehérvár szakaszokra 2020 első negyedévében írhatják ki a közbeszerzési eljárást. A Székesfehérvár-Balatonakarattya közötti szakasszal kapcsolatban örömteli hír, hogy a 710-es főút balatoni csatlakozásánál a kerékpárosoknak nem kell behajtaniuk a körforgalomba, hiszen itt egy kétszintes útkereszteződés épül aluljáróval.

Áttörést és mérföldkövet jelentett a 2013-as Szent István Emlékév, melyet 2014-15-ben a programok folyamatos fejlesztése és sikeressége koronázott meg

Fotó: szekesfehervar.hu

A konferencián F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója tartott prezentációt az elmúlt 10 év fejlődéséről. Mint mondta, 2009-ben az Önkormányzat egy európai uniós pályázat kapcsán hozta létre a TDM (Turisztikai Desztináció Menedzsment) szervezetet. A szervezet bázisaként még ugyanebben az évben elindult a Tourinform Iroda működése három fővel. Az ügyvezető beszámolt a partnerszervezetek felkutatásáról és bevonásáról, az első nagy városi rendezvények elindításáról, az ajándékbolt megnyitásáról, és benne a helyi értékek megjelenítéséről.

Áttörést és mérföldkövet jelentett a 2013-as Szent István Emlékév, melyet 2014-15-ben a programok folyamatos fejlesztése és sikeressége koronázott meg. 2018-ban új attrakcióként mutatták be a Panorámabuszt, az adventi fényvonatot, és szelfipontokat helyeztek ki. Az eredményeket jól jelzi, hogy a helyi TDM szervezet és a Turisztikai Kft. számos rangos szakmai díjat és elismerést kapott az elmúlt években.