Jubiláló Virágos Magyarország

Forrás: turizmus.com

 2018. április 19. 18:00

Idén immár a 25. Virágos Magyarország Környezetszépítő versenyt indítja útjára a Magyar Turisztikai Ügynökség és a verseny szervezőbizottsága.

Május 31-ig lehet benevezni a versenyre, amely évről évre mintegy 300 hazai település lakosságát mozgatja meg.

A Virágos Magyarország verseny annak a visszahívó vendégszeretetnek is példája, amely a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusfejlesztési stratégiájának egyik fontos pillére – hangsúlyozta Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója az idei versenyt beharangozó sajtótájékoztatón. A mozgalom azért is különleges, mert képes megmutatni a közösségek valódi erejét: a versenyen induló falvak és városok nagyban támaszkodnak a helyi közösségekre, amelyek saját forrásból szépítik és gondozzák környezetüket. Az MTÜ fennállása óta támogatja a versenyt, hiszen a kulturáltabb településkép a magyar turizmust is erősíti.

Egy virágos város, Veszprém

Fotó: viragosmagyarorszag.itthon.hu

A verseny fővédnöke idén is Borbás Marcsi műsorvezető-riporter, aki elkötelezett a fenntartható és környezettudatos szemléletmód mellett.

Báthoryné Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora a sajtótájékoztatón többek között elmondta, hogy az MTÜ a 25. jubileum alkalmából minden pályázó településnek egy-egy facsemetét ajándékoz. Az MTÜ „jubileumi díjjal” is készül, amelyet a legjobban teljesítő, illetve az Arany Rózsa díjas települések közül a szakmai zsűri által kiválasztott településnek adományoznak. A „Legvirágosabb úti cél” elismerést pedig annak a településnek ítélik oda, amelyik a legtöbb közönségszavazatot kapja a verseny Facebook-oldalán.

A sajtótájékoztatón jelen volt Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Pirtyák Zsolt, Lajoskomárom polgármestere is. A két település kapta tavaly a verseny fődíját város, illetve falu kategóriában, így az idei Entente Florale Europe környezetszépítő versenyen is képviselik majd hazánkat.

További információ: http://viragosmagyarorszag.hu/