Jubileumi futóversenyt rendez a Budapest Airport

Forrás: turizmus.com

 2022. március 29. 12:33

Szeptemberben tizedjére is megtelik versenyzőkkel a repülőtéri futópálya a Runway Run jótékonysági futóversenyen. Az évforduló alkalmából a Budapest Airport még különlegesebbé teszi a rendezvényt: a napnyugta fényeiben érkezhetnek a célvonalhoz a résztvevők és kétszer annyian nevezhetnek párban.

Szeptember 3-án tizedik alkalommal szervezi meg a Budapest Airport a jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amely idén a megszokott, délelőtti rajttól eltérően a délutáni órákban indul, hogy a futópálya egyedi látványa mellett a naplementében is gyönyörködhessenek a meghívott versenyzők - közölte a Budapest Airport.

A Runway Run meghívásos futóverseny, ahol a mezőny nagy részét ugyan a légiközlekedési iparág, hatóságok, légitársaságok és nemzetközi nagyvállalatok képviselői, valamint a SUHANJ! Alapítvány versenyzői alkotják, azonban – a jubileumi alkalom különlegességét tovább erősítve – idén először a repülőtér sokkal nagyobb körben, több csatornán keresztül fog nyitni a nagyközönség felé, hiszen a korábbi évekhez képest a meghívottakon felül most kétszer annyian, összesen százan kaphatnak majd páros nevezési lehetőséget a repülőtéri futásra.

A sportesemény az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nemes célt szolgál; a repülőtér üzemeltetője a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint a leukémiás betegek gyógyulását segítő Anthony Nolan alapítvány támogatására fordítja.

A Budapest Airport tíz éve, 2013-ban rendezte meg először a Runway Runt, ahol a meghívottak nem mindennapi körülmények között futhatnak; az erre az alkalomra lezárt I. futópályán, versenyzés közben egyedi látványt nyújtanak a távolban fel- és leszálló repülőgépek. Az elmúlt tíz évben összesen több mint tízezer futó állt rajthoz, a nevezési díjakból pedig a Budapest Airport közel 80 millió forintot gyűjtött a támogatott alapítványoknak.

runwayrun

Idén a megszokott, délelőtti rajttól eltérően a délutáni órákban indul a Runway Run, hogy a futópálya egyedi látványa mellett a naplementében is gyönyörködhessenek a meghívott versenyzők

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója a tizedik jubileumi Runway Run kapcsán elmondta: „A repülőtéri futópályán megszervezett futóverseny már hagyománynak tekinthető; évről évre több százan állnak a rajtvonalhoz. A futóversennyel együtt azonban szerettük volna azt is tradícióvá tenni, hogy ne csupán a saját egészségünkért, a sportolás iránti vágyunkból fussunk, hanem mindezt egy jó cél érdekében tegyük, közösen. Büszke vagyok arra, hogy az első verseny megszervezése óta eltelt tíz évben érdemben tudtunk hozzájárulni az általunk támogatott alapítványok tevékenységéhez.”