Jubileumi nemzetközi utcafesztivál Zágrábban

Forrás: MTI

 2016. május 24. 13:16

Huszadik alkalommal rendezik meg a horvát fővárosban a legrégebbi nemzetközi utcafesztivált, a Cest is d'Bestet (az utca a legjobb) május 26. és június 5. között - jelentették be a program szervezői hétfői sajtótájékoztatójukon.

A jubileumi kulturális bemutatón 20 országból érkező 700 előadó - zenészek, akrobaták, tűznyelők, bohócok és utcaszínházasok - produkcióit csodálhatja a közönség ezer órán át, ingyen. A szervezők naponta 50 ezer látogatót várnak a nagyszabású eseményre.

A fesztivál rendezői az idén 10 nagyobb és 30 kisebb koncerttel, 10 színházi előadással, 20 táncos eseménnyel, valamint 300 előadóművésszel is készülnek. A belváros több helyszínén állítanak fel színpadokat, de az utcákat is ellepik majd a előadók.

Lengyelek, izraeliek, egyesült államokbeliek, németek, japánok, belgák, osztrákok, olaszok, franciák, venezuelaiak, spanyolok, macedónok, bolgárok és a vendéglátó horvátok mutatják be művészetüket.

Lesz különböző rajz- és cirkuszműhely és sportesemények szerepelnek a programban. Zlatan Jaganjac programigazgató szerint csak unatkozni nem lehet majd a tizenegy nap alatt, amíg a rendezvény tart.

Dijana Nazor, a Cest is d'Best művészeti vezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az idén az eddigi leggazdagabb és legszerteágazóbb programmal készültek. Négy képzőművészeti pályázatot hirdettek meg, amelyen 180 művész vesz részt az egész világról.