Július 1-jén nyit Málta repülőtere, a magyar utazókat is várják

Forrás: turizmus.com

 2020. június 02. 15:16

Július 1-jétől máltai oldalról megnyílik a lehetősége annak, hogy magyar állampolgárok is Máltára utazhassanak. Összesen 17 országot és két olasz szigetet minősítettek biztonságos küldőpiacnak a koronavírus szempontjától.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének hírlevele szerint a szigetország miniszterelnöke hétfőn bejelentette, hogy július 1-jétől tervezik megnyitni a repülőteret, kezdetben csak bizonyos országokból érkező járatok előtt.

Azokból az országokból engednek be utasokat, amelyeket a koronavírus szempontjából biztonságosnak minősítettek. Ezek között az országok között Magyarország is szerepel.

A lista ugyanakkor nem tartalmazza Málta két nagy küldőpiacát, az Egyesült Királyságot és Olaszország szárazföldi részét.

Valletta kikötője. Első körben 17 országot és két olasz szigetet minősített biztonságosnak beutazás szempontjából a máltai kormány

Fotó: 123rf

A Máltai Idegenforgalmi és Fogyasztóvédelmi Minisztérium és a Máltai Idegenforgalmi Hivatal megelégedését fejezte ki a repülőtér újbóli megnyitásával és a Máltáról induló, illetve oda tartó kereskedelmi járatok 2020. július 1-jétől történő újraindításáról szóló bejelentéssel kapcsolatban – derül ki a két szervezet keddi közös sajtóközleményéből.

A közlemény szerint az elsőként megnyitásra kerülő úti célok a következők: Németország, Ausztria, Szicília, Ciprus, Svájc, Szardínia, Izland, Szlovákia, Norvégia, Dánia, Magyarország, Finnország, Írország, Litvánia, Izrael, Lettország, Észtország, Luxemburg és a Cseh Köztársaság. A későbbiekben további desztinációk felé is nyitnak majd, amint azt az egészségügyi hatóságok engedélyezik.

Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta: a korlátozó intézkedések megszüntetésének kérdését az elmúlt hetekben az egészségügyi hatóságokkal együtt alaposan megvizsgálták, ami biztonságot jelent az embereknek, miközben a döntés adta lehetőség fenntartja a gazdaságot és az idegenforgalmat.

Carlo Micallef, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal vezérigazgató-helyettese és marketingigazgatója elmondta, hogy az elmúlt hetekben az „Álmodj Máltáról most, látogass el később” című kampányukkal gondoskodtak arról, hogy Málta a legfőbb küldőpiacokon továbbra is a figyelem középpontjában maradjon a potenciális utazók körében. A repülőtér megnyitásával pedig elkezdhetik felhívni partnereik és ügyfeleik figyelmét arra, hogy az álmodozás időszaka véget ért, és eljött a valós látogatások ideje.

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal tájékoztatása szerint Máltán hétfőig összesen alig több mint 600 Covid-19 esetet regisztráltak, a halottak száma nem éri el a 10 főt, és az elmúlt napokban mindössze egy-két új esetet találtak. A WHO többször is elismerte Málta eredményes küzdelmét a vírus terjedése és visszaszorítása kapcsán.