Július 1-jén startol a Szerelmes Nagytemplom Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2021. június 28. 11:15

Július 1-jén indul a Debreceni Református Nagytemplom nyári programja, a Szerelmes Nagytemplom. A tematikus ajánlatok célja, hogy idén minden korosztály beleszeressen a Nagytemplomba: keddenként a felderítések, szerdánként a zene, csütörtökönként pedig az élmények szerelmeseit várják programokkal.

A „Szerelmes Nagytemplom” részeként a látogatók minden kedden rejtvényekkel és játékos feladatokkal, szerdánként orgonakoncerttel egészíthetik ki a templomtúrákat, csütörtökönként pedig egy-egy pohár finom borral a kezükben nézhetik végig a naplementét a panoráma járdáról - írják a szervezők a szerkesztőségünknek eljuttatott sajtóközleményben.

debreceninagytemplom

A programokkal egészen augusztus 19-ig várják az érdeklődőket

Fotó: Debreceni Református Nagytemplom

Keddenként 10 órától „a felderítések szerelmeseit” várják a templomba. Az elsősorban kisgyermekes családok számára megalkotott program során játékos feladatok és rejtvények útján ismerik meg a látogatók a Nagytemplom történetét, valamint ellátogatnak a Méliusz-imaterembe is, amely valódi átjárást biztosít a múlt és a jelen között.

Szerdánként délben „a zene szerelmeseit” várják: rövid orgonakoncerttel indulhat a Nagytemplomi látogatás, és hosszú kimaradás után a 24 harangból álló harangjáték dallamai is újra felcsendülnek.

Csütörtök esténként „az élmények szerelmesei” különleges módon ismerkedhetnek meg a Nagytemplommal. A 19 órakor induló, előzetes regisztrációhoz kötött tárlatvezetéseken előbb a Nagytemplom látnivalóit ismerhetik meg a látogatók, majd a túra végén a panorámajárdára érve egy-egy pohár Nagytemplomi borral a kezükben nézhetik végig a naplementét és örökíthetik meg a pillanatot.

A nyári programcsomag első eseménye július 1-jén (csütörtökön) 19 órakor indul, a borozással záródó tárlatvezetéseken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.Regisztrálni nyitvatartási időben személyesen a Nagytemplom Jegypénztárában, vagy telefonon a 06 30 190 4409-es telefonszámon lehet megtenni.

A programajánlat 2021. július 1. – augusztus 19. között érhető el. További információk (időpontok, jegyárak) megtalálhatóak a programsorozat hivatalos oldalán.