Július elsejétől Phuket megnyílik a beoltott turisták előtt

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. június 28. 16:48

A Thai Turisztikai Hivatal (TAT) bejelentette, hogy a korábbi tervekkel összhangban július elsejétől újra fogad külföldi turistákat az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Phuket szigete.

Azok a turisták, akik az összes szükséges koronavírus elleni oltást megkapták, karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be a szigetre. Az intézkedés az első lépés az ország október közepére tervezett teljes megnyitásához vezető úton.

Az ún. Phuket Sandbox modell értelmében az alacsony és közepes rizikójú országokból származó, vakcinált utasok karantén nélkül léphetnek be Thaiföldre.

Az országok besorolását a Thai Egészségügyi Minisztérium rendszeresen frissíti.

A turisták nemcsak Phuketre utazhatnak be szabadon, hanem a környező kisebb szigetekre – Ko Racha, Ko Maithon, Ko Kai és Ko He is, ahol a TAT közleménye szerint szintén teljes biztonságban érezhetik magukat.

Phuket szigete lesz az első, amely Thaiföldön megnyílik a külföldi turisták előtt

Fotó: 123rf.com

A nyitás előfeltétele volt, hogy Phuketen a lakosság több mint 75%-a megkapja a védőoltást, beleértve az állandó lakosokat, a turisztikai létesítmények dolgozóit és az itt élő vendégmunkásokat is.

Az újraindulás első fázisában ugyanakkor a látogatóknak kötelező PCR-tesztet végeztetniük, amikor megérkeznek a phuketi repülőtérre. Minden külföldi turistának ezután a tartózkodása 6. és 12. napján újra PCR-tesztet kell végeztetnie. Csak azok a külföldiek utazhatnak tovább Thaiföld más részeire, akik legalább 14 éjszakát már eltöltöttek Phuketen.Bár maximum 45 napos tartózkodásig magyar állampolgárok vízummentességet élveznek, megfelelően fel kell készülni indulás előtt, figyelmeztet a TAT közleménye. A magyar utazóknak a következő dokumentumokat kell beszerezniük:

  • belépési engedély (COE), amelyet a thai nagykövetség állít ki,
  • a WHO által jóváhagyott, érvényes Covid-oltás igazolása,
  • Covid-fertőzésre is kiterjedő utazási biztosítás, minimum 100 ezer dolláros fedezettel,
  • szállásfoglalási igazolás egy olyan szálláshelyről, amely rendelkezik az Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA Plus) engedélyével,
  • negatív Covid-teszteredmény, amely az indulás előtt maximum 72 órával készült,
  • érkezéskor kötelező letölteni egy értesítési alkalmazást.

 

Thaiföld az év végére szeretné beoltatni a lakosság több mint 70%-át. A turizmus újraindítása érdekében jelenleg is folyik a tömeges oltás a legfőbb turisztikai desztinációkban, így Ko Samui, Krabi, Chiang Mai, Hua Hin és Pattaya területén.Július közepén folytatódik a turisztikai nyitás, akkortól Ko Samui, Ko Tao és Ko Phangan is látogathatóvá válik. Krabi, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai, Buri Rum és Bangkok azonban csak októbertől lesz szabadon látogatható a külföldi turisták számára.