Július végén átadják a Gyulai Várfürdő új vízi gyermekparadicsomát

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. július 06. 18:16

Utolsó fázisához érkezett a 800 négyzetméter vízfelületű gyermekmedence kialakítása a Gyulai Várfürdőben. A vízgépészet is elkészült, csupán a csúszdainstallációk építése maradt hátra.

„A tervek szerint a július 29-31. között megrendezésre kerülő Végvári Napok alkalmával megtörténhet az új gyerekmedence átadása” – mondta lapunknak Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új Vízi Gyermekparadicsom vízfelülete közel duplája az előzőnek, amely számokban 800 négyzetmétert jelent. A beruházás létrejöttében nagy szerepet játszott a Magyar Turisztikai Ügynökség 1,2 milliárd forintos támogatása.

Kun Miklóstól megtudtuk, hogy az új gyerekmedence három részre osztódik: a 3 éven aluliakat a vízi játszótér (spraypark) várja 15 élményelemmel és 18 gejzírrel, a 3-6 évesek számára egy 11 élményelemmel felszerelt medencét álmodtak meg a tervezők, míg a 6-14 évesek a 11 méter magas Aquatorony adta lehetőségeket fedezhetik fel.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő Kft. igazgatója az épülő csúszda előtt

Fotó: Für Henrik/beol.hu

A fejlesztéssel 10 százalékos vendégszám-növekedésre számítanak.

A gyerekmedencén kívül a szezon előtt saját forrásból felújításra került a Csúszdás medence ikonikus kék színű csúszdája is. A jövő évi tervek között szerepel a Beach Bár, a körmosdók, a versenyuszoda melletti büfé és az egészségügyi pavilon átalakítása a visszaparkosítással egyetemben.

„A cél mindezzel az, hogy kialakítsunk egy egységes arculatot a Várfürdő területén” – magyarázta az igazgató a Turizmus.com-nak.