Július végén rendezik meg a Füred Art Weeket

Forrás: turizmus.com

 2024. július 03. 09:30

Július 26-28. között először rendezik meg a Füred Art Weeket. Az Art and Antique és a Budapest Contemporary rendezvények szervezői első alkalommal mutatják be seregszemléjüket a nyár és a Balaton fővárosában. Elismert, neves galériák és aukciósházak mutatják be klasszikus és kortárs műtárgyaikat.

Nyáron Balatonfüreden pezseg a kulturális és társadalmi élet, a műgyűjtők és műkedvelők is előszeretettel töltik idejüket a Balaton fővárosában. „Keresve se találtunk volna alkalmasabb helyet az új, hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményünkhöz. A Füred Art Week idén első alkalommal mutatkozik be a város szívében, a kikötőhöz és a sétányhoz is közeli, exkluzív Kongresszusi Központban" - mondta el Tausz Ádám főszervező, aki közel két évtizede szervez művészeti eseményeket. Nevéhez kötődik az immáron kultikus Art and Antique kiállítás és vásár, valamint a kortárs művészet újdonságait bemutató Budapest Contemporary.

A szervezők célja az, hogy bekapcsolják Balatonfüredet a művészeti élet vérkeringésébe. Neves galériák és aukciósház érkeznek az eseményre klasszikus és kortárs festményekkel, szobrokkal, bútorokkal és ékszerekkel.

A Füred Art Weeknek a város új kongresszusi központja ad otthont

Fotó: Füred Art Week

Az alkotások között szerepelnek majd 50 millió forint feletti, kivételesen értékes alkotások, valamint jóval pénztárcabarátabb, minőségi műtárgyak is - derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

„Az alacsony jegyár lehetővé teszi, hogy helyiek és a nyaralók széles rétegei is megnézhessék a kiállított darabokat, élvezhessék a különleges atmoszférát és részt vehessenek a szombat esti tárlatvezetéseken, de természetesen minden kiállított tárgy eladó is egyben" - tette hozzá Tausz Ádám.

Résztvevő galériák: acb Galéria, BÁV ART, Bernabo Art Furniture, LUMAS galéria, NACO, Nemes Galéria, Neo Deco Galéria, Neves Kor-Társ Galéria, Opera Antikvitás, Passage Galéria, ProArt Frame, youngart