Június 12-én megnyitja kapuit a miskolctapolcai Ellipsum élményfürdő

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2021. június 10. 12:45

A miskolci városvezetés reményei szerint az új Ellipsum Élmény- és Strandfürdő vonzerejének köszönhetően akár meg is duplázódhat a város idegenforgalma.

Június 12-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb wellnesscentruma – ennek apropóján a fürdő vezetése virtuális túrára invitálta a sajtó képviselőit.

A város legújabb élményfürdője egy korábbi fürdőfejlesztéshez kapcsolódik: amikor 2015-ben átadták a felújított Miskolctapolcai Strandfürdőt, már szó volt róla, hogy a második ütemben egy egész évben nyitva tartó vizes élménycentrum is épül.

A több mint 7000 négyzetméter alapterületű új létesítmény 12,7 milliárd forintos állami támogatással készült el a Modern Városok Program keretében. Az élményfürdőt a városi tulajdonban lévő Miskolci Fürdők Kft. üzemelteti.

A komplexum ellipszis alakú épületeiről kapta a nevét

Fotó: Ellipsum

Veres Pál, Miskolc polgármestere a helyi televíziónak adott interjújában mérföldkőnek nevezte a létesítmény átadását. Elmondta, hogy a fürdő révén akár meg is duplázódhat a város idegenforgalma: várakozásaik szerint az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő Miskolctapolca évi 280 ezer új látogatót hozhat a városnak.

A nyolc beltéri és két kültéri medencével, három óriáscsúszdával és számtalan élményelemmel rendelkező komplexum öt futurisztikus, ellipszis alakú épületéről kapta az Ellipsum nevet. Az élményfürdő műszaki átadása már decemberben megtörtént, a nyitás a pandémia és az azt követő alapos előkészítő munka miatt csúszott júniusra.

A komplexumban nyolc beltéri, két kültéri medence és számtalan élményelem található

Fotó: Ellipsum

Adrenalinfröccs és virtuális élmények

Magyarországon elsőként az Ellipsumban kiépített Deja Vu csőcsúszdán próbálhatják ki a látogatók a VR-szemüveges siklás élményét, négyféle variációban. Egy-egy menet tetszés szerint a tengerek mélyére, a maják birodalmába vagy a harcmezőre repíti a kalandvágyókat. Aki először jár Miskolcon, annak a Fantasy Miskolc pályát ajánlják, amely egy sárkány hátáról mutatja meg a város legfontosabb nevezetességeit. Ugyancsak különleges a Space Shuttle-nek, vagyis űrrepülőnek nevezett csúszda, amely Magyarország négy évszakos, zárt élményfürdői közül jelenleg csak itt, az Ellipsumban található meg. A csúszdának része egy 6 méter átmérőjű, zárt kapszula, amely dupla adag adrenalintöltetet ígér.

A komplexumban egy több mint 400 négyzetméteres étterem is várja a fürdőzőket. Az Ell’ Bistróban nincs készpénzforgalom, az étel- és italfogyasztást a belépésre jogosító karóra terhére lehet kiegyenlíteni, illetve bankkártyát vagy SZÉP-kártyát is elfogadnak.

A nyitáshoz kapcsolódóan júniusban minden miskolci lakcímkártyával rendelkezőnek 30% kedvezmény jár a belépő áraiból, júliustól pedig Miskolc Kártyával lehet kedvezményesen látogatni a fürdőt.