Június végén rendezik a Győrkőcfesztivált

Forrás: MTI

 2023. április 30. 11:36

A Győrkőcfesztiválon idén is tíz helyszínen mintegy ezer program várjam várja a látogatókat - közölte a szervező Vaskakas Bábszínház.

A június 30. és július 2. között zajló fesztiválon a helyszínek között ezúttal is szerepel a Radó-sziget, valamint a rakpartok, sétányok, ligetek, a vár, a belvárosi utcák és terek. A tíz művészeti helyszínen különféle játékok, előadások, koncertek és táncház is lesz.
A történelmi belvárost elfoglalják a bábosok, énekmondók, gólyalábosok, színészek, kézművesek, képzőművészek, meseírók, költők, tudósok, zenészek és népművészek annak érdekében, hogy minden gyerek mulasson, alkothasson és játszhasson.

A történelmi belvárost elfoglalják a bábosok, énekmondók, gólyalábosok

Fotó: Facebook / Győrkőcfesztivál

A nyitó ceremónián péntek este a Dunakapu téren a hagyományoknak megfelelően a gyermekek megkapják a rendezvény idejére a város kulcsát a polgármestertől. A ceremónia részeként fellép a Makám és a MintaPinty zenekar, emellett lesz fényshow is. 14 éves korig minden gyermek ingyen vehet részt a fesztivál programelemein, aki fotót visz magáról vagy önarcképet rajzol.