Júniusban újra Nemzeti Regatta parti fesztivállal Siófokon

Forrás: turizmus.com

 2017. február 28. 14:43

Idén június 10–11-én ismét megrendezik a tavaly útjára indított Nemzeti Regatta – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját Siófokon. A tavalyi résztvevőszámot jelentősen megemelve, a vitorlások fedélzetén és a siófoki hajóállomáson idén már 50 település mutatkozik be.

A hírt Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke jelentették be hivatalosan a Budapesti Boat Show szakmai napján, a vitorlás élet évadnyitó eseménye alkalmával.

A kiállítás színpadi programja során a főszervezők arról a vitorlássport szempontjából figyelemfelkeltő, kedvcsináló és utánpótlást nevelő amatőr versenyről beszélgettek, amelyen a gazdaság, a kultúra, a művészet, a politika, a sport világából közéleti szereplők, vagy hétköznapi emberek vesznek részt saját településüket képviselve. A nyári főidényben a Balatonra irányuló reflektorfényben Magyarország bármely települése bemutathatja saját értékeit, hagyományait, ízvilágát. A főszervezők ennek szellemében invitálták és buzdították a településeket az eseményre, mely több mint egy vitorlásverseny.

Sajtótájékoztató a Nemzeti Regattáról a Boat Show-n

Tavaly 30 település mérettetett meg a vitorlásversenyen, míg a Sió-csatornát kieséses futamok keretében sárkányhajók szelték. A Települési Ízek Főzőversenyén harcsapaprikástól a babos káposztáig, finomabbnál finomabb ételek rotyogtak a kondérokban. A fesztiváli hangulatot színvonalas színpadi programok, látványos koncertek fokozták. A hétvégi eseményre mintegy ötezren voltak kíváncsiak a helyszínen.

A 2016. évi vitorlásversenyen végül a házigazda település, Siófok aratott győzelmet, így a BAHART felajánlásából a számos értékes nyeremény mellett arra is jogot szerzett, hogy a társaság 2017. április 14-én forgalomba álló új hajójának a nevét viselje az idei hajózási szezonban. A 180 fős akadálymentes fedélzettel rendelkező új hajó neve ennek megfelelően az idei évben: Nemzeti Regatta – 2016 Siófok

A szervezők ezt a hagyományt is folytatják, így felajánlásuk alapján ez a hajó a Balatonon szolgálatot teljesítve a 2017. évi Nemzeti Regatta nyertes településének nevét viseli majd jövőre.

További információk, nevezés a www.nemzetiregatta.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi programok Siófokon

2017. február 12.