Jutalmazza a nemdohányzókat a Büki Gyógyfürdő Zrt.

Forrás: turizmus.com

 2018. július 10. 16:47

A dohányzás elleni küzdelem jegyében júliustól évi egy plusz szabadnappal ismeri el a Büki Gyógyfürdő Zrt. azon kollégáinak egészségtudatos magatartását, akik nem dohányoznak.

A Büki Gyógyfürdő Zrt. hazánk kiemelt egészségturisztikai szereplőjeként fokozott figyelmet fordít nemcsak vendégei, hanem munkavállalói egészségének megőrzésére is. A bükfürdői menedzsment nem titkolt szándéka, hogy kezdeményezése akár követendő példaként szolgáljon más turisztikai szolgáltatók számára is. A dohányzás, mint egészség- és környezetkárosító tevékenység semmiképp sem fér össze Magyarország egyik legpatinásabb gyógyfürdőjének imázsával, ahol a gyógyulás és az egészségtudatos életmód a fő vendégmotivációk.

A dohányzás elleni küzdelem jegyében júliustól évi egy plusz szabadnappal ismeri el a fürdő azon kollégáinak egészségtudatos magatartását, akik nem dohányoznak (dohányzás alatt értve az e-cigaretta, pipa, szivar használatát is), vagy akár csak vállalják, hogy a jövőben nem gyújtanak rá.

A dohányzás, mint egészség- és környezetkárosító tevékenység nem fér össze a gyógyfürdő imázsával

Fotó: turizmus.com

A fürdő vezetőségének meggyőződése, hogy ezt a munkaidő-kedvezményt csak azon kollégák veszik igénybe, akik valóban azt vallják, hogy a dohányzásmentes életmód hozzájárul saját és környezetük egészségének megőrzéséhez, s ezért tenni is hajlandók. Ezzel követendő jó példával járnak elöl mind munkatársaik, családjuk, mind pedig a fürdővendégek előtt.

A plusz szabadnap igénybevétele és a nem dohányzó életmód választása természetesen szabad elhatározáson, a munkavállalók önkéntes vállalásán alapul, bevezetésében a menedzsmentet egyértelműen a pozitív magatartás jutalmazása motiválta.