Kajla visszatért a Diósgyőri várba

Forrás: turizmus.com

 2020. július 07. 11:23

A királynék vára egyike annak a több mint 500 magyarországi nevezetességnek, amelyet idén felfedezhetnek a gyerekek Kajlával.

Kajla, a kíváncsi vizslakölyök újra megérkezett a Diósgyőri várba. Az ide ellátogató gyerekek idén is begyűjthetik Kajla-útlevelükbe a pecsétet, és még kedvezmény is vár rájuk.

A Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program július 1-jén indult útjára. A program keretében az alsó tagozatos diákok felfedezhetik Magyarország természeti és kulturális értékeit, Kajla-útlevelükbe gyűjtve a turisztikai célpontok pecsétjeit. A Kajla-útlevéllel rendelkező gyerekek július 1-jétől augusztus 31-éig ingyenesen utazhatnak a MÁV és a GYSEV vonalain, valamint a Bahart és a Mahart egyes járatain is.

A Kajla-útlevelet felmutató gyerekek 10%-kal olcsóbban válthatnak jegyet a Diósgyőri várba

Fotó: Tóth György

A Diósgyőri várat meglátogató, Kajla-útlevelet felmutató alsó tagozatos diákok augusztus 31-ig 10%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a tárlatvezetésre jogosító belépőjegyet. A Kajla-pecséteket a Diósgyőri vár pénztára mellett található információs pultban kapják meg a gyerekek.

A Diósgyőri vár az osztálykirándulások és családi kiruccanások kedvelt helyszíne, ezért számos gyermekbarát programmal, állandó szolgáltatással és kedvezménnyel várja a legkisebbeket egész évben.