Kaland- és élménypark épül Kerecsenden

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. június 09. 09:45

A falu határában, a 3-as főút mentén levő területen kaland- és élményparkot épít egy vállalkozó család. A 150 millió forintos fejlesztést júliusban adják át az érdeklődőknek.
Több mint egy évtizede már, hogy a kis Heves megyei községben működik  a turisztikai célokra létrehozott Kerecsendi Malompark, ahol  az  egykori helyi gabonaőrlőmű megvásárlásával kezdett el a Lepres-család. Azóta folyamatosan fejlesztettek, szálláshelyeket és rendezvény színhelyeket hoztak létre.

A további terveik között a szolgáltatások bővítése szerepel - tájékoztatta lapunkat Lepres Dávid ügyvezető. A vendégek igénye alapján alakítják ki a kaland- és élményparkot, melynek a területét már korábban megvásároltak.  Ehhez a fejlesztéshez sz elmúlt időszakban kétszer is támogatásért pályáztak, de nem nyertek. Ám a család nem adta fel, összefogott és 91 millió forint, a versenyképességet ösztönző hitelt vett fel a Magyar Fejlesztési Banktól a park létrehozásra. A többit pedig saját erőből gyűjtötték össze.

Épül a kalandpark Kerecsenden

Fotó: Mentusz Károly

Az építés jelenleg is tart, ahol több játékos elemet alakítanak ki. Így például a gyerekeknek akadálypályát is létrehoznak, de lesz egy 90 méter hosszú földalatti labirintus is a parkban. Mindezek mellett egy 12 méter magas mászófalat építenek, valamint 14 méter magasan egy  66 méter hosszú kötélpályás átcsúszórendszert is kialakítanak.

Azokra is  gondolnak, akik a gyerekeiket, vagy az ifjakat kísérik el a kalandparkba, de nem próbálják ki az elemeket. Nekik a fából készülő tornyok között - 5 méter magasan - egy 72 méter hosszú vietnami függőhidat létesítenek, ahol biztonságosan járhatnak és szemmel kísérhetik a fiatalokat.

Mindezekhez a családi vállalkozás érdekes és látványos programokat is kínál az érdeklődőknek. A parkban például egy olyan fedett színt is kialakítanak, ahol kemencés főzést, illetve grillezést végezhetnek  az érdeklődők.  De a terveik szerint olyan turisztikai rendezvényeket is tartanak, mint például bemutatják, hogy milyen a sertésvágás, illetve borkóstolásra is invitálják majd a közönséget. Ezek mellett büfét is nyitnak, ahol gyors ételeket, valamint italokat kaphatnak a vendégek.

A parkban levő játékelemeket kipróbálva akár egy egész napot, de legalább négy órát kellemes körülmények között tölthetnek majd el a látogatók. Az új létesítménnyel évente hatezer vendéget szeretnének fogadni Kerecsenden.