Kalandparkot avattak a Szegedi Vadasparkban

Forrás: MTI

 2024. június 02. 14:43

A kalandparkban közvetlen közelről találkozhatnak a vendégek muflonokkal, dámvadakkal és Benett-kengurukkal, ugyanakkor drótkötélpálya és szabadulószoba is várja őket.

Botka László polgármester az avatón elmondta, az elmúlt tíz évben a vadasparkban kétmilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, a többi közt zsiráf-, illetve elefántház, borjúfóka- és pingvinbemutató épült.

Az állatkert éves látogatószáma meghaladja a 200 ezret, az idei év első öt hónapjában pedig időarányosan az eddigi legtöbb, 86 ezer vendéget fogadott a vadaspark. Az intézmény nemcsak turisztikai szempontból fontos, jelentős a természetvédelem és a környezeti nevelés érdekében elvégzett munka is - közölte a politikus.

Külön drótkötélpálya várja a gyerekeket (ez látható a képen) és a felnőtteket

Fotó: Facebook / Szegedi Vadaspark

A fejlesztés 80 millió forintos költségéből 40 milliót az önkormányzat támogatása fedezett, 20 millió forint a Belügyminisztériumtól érkezett, 20 millió pedig az állatkert saját forrása - tudatta a polgármester.

A kalandparkban közvetlen közelről találkozhatnak a vendégek muflonokkal (Ovis gmelini), dámvadakkal és Benett-kengurukkal, és a látogatók a helyben vásárolt zoocsemegével akár meg is etethetik az állatokat.

A területen kialakítottak egy állatsimogatót, ahol a vadaspark egyik legnagyobb sztárja: Szelfi, a kecske mellett kameruni juhokkal is közelebbi ismeretséget lehet kötni.

A kalandjátékok között a különböző nehézségi szintű pályák mellett a bátrabbak kipróbálhatják a Sancer-tavon átívelő 160 méteres csúszópályát is. A felnőttek által használható, öt méter magasan futó drótkötélpálya húszelemes, a gyereké pedig nyolc feladatelemből áll, de a területen található játszótér, színpad, kilátó, sőt, egy természetvédelmi tematikájú szabadulószoba is.

Veprik Róbert igazgató elmondta, a kalandparkot - a drótkötélpályákat leszámítva - külön belépő nélkül látogathatják az állatkert vendégei.
Az eseményen mutatták be a közönségnek a vadasparkban gondozott új állatfajokat: a rénszarvast és egy tenyészprogram keretében érkezett hóbaglyot.