Kambodzsa várja az európai utazókat

Forrás: turizmus.com

 2017. március 06. 12:15

Az Utazás Kiállítson idén először mutatkozott be a Kambodzsai Királyság Turisztikai Minisztériuma, illetve annak magyarországi kirendeltsége.

Ahogy Sárdi Rudolf, közép-kelet-európai misszióvezető előadásában rámutatott: a mostani bemutatkozás elsődleges célja, hogy a magyar turisták is jobban megismerjék a Délkelet-ázsiai desztinációt, valamint fejlesszék az idegenforgalmi kapcsolatokat.

A hazai idegenforgalmi kirendeltség 2015-ben kezdte meg működését Budapesten, Magyarországon kívül lefedi Ausztriát és Lengyelországot is. Bár a kambodzsai-magyar diplomácia 60 éves hagyománnyal bír, állandó magyar külképviselet nem működik az ázsiai országban.

Kambodzsába elsősorban a környező országok turistái utaznak előszeretettel. A legtöbben Vietnámból, Laoszból, Malajziából érkeznek, de jelentős a brit és az amerikai beutazó forgalom is, és összesen 39 légitársaság repülőjáratait fogadják a világ minden tájáról.

A királyság az ASEAN (Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségének) egyik legdinamikusabban fejlődő országa. A Sziemreap közelében található az UNESCO Világörökséghez tartozó Angkor Wat, az egykori Khmer Birodalom csodás állapotban megmaradt templomegyüttese. amelyre igazán a 2000-ben forgatott Tomb Raider című film hívta fel a világ figyelmét. Azóta idegenforgalma is folyamatosan bővül.

Angkor Wat

 

A négy nagy fogadótérségre bontható ország a Thai-öbölnél mesés, tiszta tengerparttal hívogat. Letűnt civilizációk alkotta kulturális és történelmi értékkel, színes gasztronómiai kínálattal és megannyi fesztivállal várja a látogatókat. Phnompen, az izgalmas főváros bővelkedik a látványosságokban, míg az ország észak-keleti részén és a hegyvidéken az aktív pihenés és az ökoturizmus szerelmesei kapcsolódhatnak ki. Az attrakciókhoz egyre több magas színvonalú szálláshely is kapcsolódik, a négy-öt csillagos hotelek a MICE szegmens felé is nyitottak.

Az esemény képzeletben a „Csoda Királyságába” repítette a résztvevőket. Az általános desztináció ismertetésen kívül bemutatkozott több kambodzsai utazási iroda is, az Aveera Travel, a B2B Cambodia Co., a CATA (Kambodzsai Utazási Irodák Szövetsége), mely 1996-ban 26 alapító taggal jött létre, és a Charming Tours.

Ahogy a tájékoztatón is hallhattuk, idén számos látványos fesztivállal várják a turistákat. A Khmer Újév idén április 14. és 16. között lesz, és fontos esemény az Utazás Kiállítás november 17. és 19. között, melyre várják az európai szakmabeliek jelentkezését is a jobb és hatékonyabb turisztikai együttműködés reményében.

Kapcsolódó cikkek

Rekord évet zárt Angkor Wat

2017. február 13.