Kampánnyal népszerűsítik a gyógyvizes kezeléseket

Forrás: turizmus.com

 2017. november 15. 14:57

A hazai gyógyvizekre alapozó kezeléseket és gyógykúrákat népszerűsítő kampányt indít januárban a Magyar Fürdőszövetség.

Egyre többet hallunk arról, mennyire kedveltek a hazai fürdők szabadidős szolgáltatásai a lakosság körében. Arról azonban kevesebb szó esik, hogy számos fürdőnkben nemcsak kikapcsolódni, hanem gyógyulni, regenerálódni is lehet az értékes gyógyvizeknek és az ezekre alapozott gyógykezeléseknek köszönhetően.

Ma már azt is viszonylag kevesen tudják, hogy ezeket a kezeléseket nemcsak piaci alapon lehet igénybe venni. A magyar állampolgárok orvosi javallatra a társadalombiztosítási ellátások keretében évente két gyógykúrához támogatottan juthatnak hozzá.

A gyógyvizekben pedig hatalmas erő rejlik: gyakran hatékonyabban képesek hozzájárulni a különböző mozgásszervi, bőr-, nőgyógyászati betegségek, emésztőrendszeri vagy keringési zavarok gyógyításához, mint a gyógyszerek vagy egyéb kezelések.

A Magyar Fürdőszövetség ezért zászlajára tűzte, hogy újra behozza a köztudatba és megszeretteti a magyar lakossággal a gyógyfürdők által kínált gyógyászati kezeléseket, gyógykúrákat. 2018. január közepén országos kampány indul a szövetség koordinálásával.

A kampányt a Magyar Turisztikai Ügynökség is támogatja, amely ugyancsak felismerte a gyógyvízen alapuló gyógykezelések és az ezeket kiegészítő egészségturisztikai szolgáltatások fontosságát.