Kampánnyal szólítja meg az egri TDM a belföldi utazókat

Forrás: turizmus.com

 2020. június 12. 09:05

„Csodálatos város, csodálatos környék” címmel indított kampányt Magyarország kedvenc városa, Eger. A hevesi megyeszékhely azokat az aktív kikapcsolódást kedvelőket szeretné megszólítani, akik idén belföldi úti célt keresnek maguk, vagy családjuk részére.

A koronavírus-járvány után fokozott érdeklődés mutatkozik a természeti célpontok iránt. Eger tökéletes választás azoknak, akik kerülni szeretnék a zsúfolt városi tereket, hiszen a település környékén számtalan lehetőség közül választhatnak.

Az Egerből pár perc utazással elérhető környékbeli ajánlatokat látványos képekkel mutatja be a város turisztikai szervezete. Mint mondják, ahogyan Eger, úgy a város környéke is megér legalább 4 nap tartózkodást.

Egerben megszállva mindennap más és más irányba vehetjük utunkat

Fotó: visiteger.com

Az ajánlatok között olyan népszerű településeket találunk, mint a mesés fekvésű Noszvaj, Egerszalók, Szilvásvárad. Az ajánlatok Eger turisztikai honlapján, a visiteger.com oldalon tekinthetők meg.

A turisztikai szervezet javaslata szerint Egerben megszállva mindennap más és más irányba vehetjük utunkat, hegyre fel, völgybe le, tóhoz, forráshoz, erdei patakhoz kalandozva. Az estét pedig kellemes borozással tölthetjük a barokk belváros mesés utcáinak teraszain, vagy a Szépasszonyvölgy pincéinél.

Családosoknak elsősorban Noszvajt, Felsőtárkányt és Szilvásváradot ajánlják. Előbbiben a Meseút, középsőben az erdei kisvasút, utóbbiban pedig a kilátó, ősemberbarlang lehet a gyermekek kedvence.

A gyermekeket a Meseút, az erdei kisvasút, kilátó és ősemberbarlang várja

Fotó: visiteger.com

Az aktív kikapcsolódást kedvelő pároknak és baráti társaságoknak a túrázás, és hegyi biciklizés lehet jó választás.

Egerből északi és déli irányban is épített kerékpárút vezet ki, ahol biztonságosan tekerhetünk. A kerékpárút végét elérve pedig csak edzettségi szintünk szabhat határt, hogy milyen mélyen vágunk tovább neki a hegyeknek.

A szenioroknak és kisebb kihívások kedvelőinek Bélapátfalva, Szarvaskő és Egerszalók lehet jó választás.

Páratlan műemléki kincseket, panorámapontokat és a világviszonylatban is különlegességnek számító Sódombot kereshetjük fel ilyen irányban útra kelve.

 


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.


Kapcsolódó cikkek