Kampány indul a pécsi turizmus fellendítésére

Forrás: MTI

 2020. július 02. 17:14

Különleges programokat kínálnak a szállásadók, vendéglátóhelyek és a kulturális intézmények összefogásával induló kampányban a baranyai megyeszékhelyen a város turizmusának fellendítése érdekében.

A Pécs nyitva elnevezésű, júliusban és augusztusban folyó országos tájékoztató kampány célja, hogy bemutassák Pécs mindenki által jól ismert arcát, színes programjait, szállásait, gasztronómiai kínálatát – tájékoztatott a város önkormányzata.

A pécsi kampány Facebook-oldalának nyitóképe

Fotó: Facebook

Június utolsó hétvégéjén már el is indultak a Zsolnay Negyedben a Pirogránit Esték, amelyek a dzsessztől a komolyzenéig kínálnak koncerteket, de a kulturális negyedben napközben is zajlanak vezetett élménytúrák, nyitva vannak a tárlatok.

A pécsi belvárosi Múzeum utcában újra látogatható a többi között a Vasarely és a Zsolnay Múzeum, emellett új, izgalmas színfoltja lesz Pécsnek augusztus első felében a Múzeum Utca Plusz rendezvénysorozat.

A Pannon Filharmonikusok nagykoncertet is ad a nyár folyamán, így a három éve sikerrel futó Mamma mia! – ABBA sorozat folytatására is sor kerül. A közlemény szerint az előadók új dalok feldolgozásával készülnek a Dóm téren augusztus 16-án.

A Múzeum utcában, a Szabadtéri Színház területén kialakított új programhelyszínen, a Káptalan Kertben nyári koncertsorozat indul. Visszajövünk címmel a Bagossy Brothers duplakoncertje hallgatható meg a hétvégén, de a nyár folyamán még számos koncert lesz ott.