Kanada nemsokára megnyitja a határait

Forrás: turizmus.com

 2021. július 20. 11:18 / Utoljára frissítve: 2021. július 20. 14:26

Kanada több mint egy év után megnyitja a határait: augusztus 9-től az USA-ban lakóhellyel rendelkező polgárok, ha legalább két hete megkapták a teljes oltást, beléphetnek az országba – közölték hétfőn a kanadai egészségügyi hatóságok.

Szeptember 7-től pedig az összes többi ország beoltott állampolgára előtt is szabad az út – írja többek között a svájci Blick.

Egy internetes portálon mindenkinek meg kell majd adnia az utazási adatait a beutazás előtt, de karanténba nem kell vonulni.

Szeptember 7-től minden beoltott előtt nyitva állnak a kanadai határok

Fotó: 123rf.com

A kanadai oltási kampány, akárcsak az USA-ban, vontatottan kezdődött, de azután begyorsult, mára a 38 millió kanadai mintegy 69 százaléka megkapta legalább az első oltást, 44 százaléka pedig mindkettőt. Az oltással szembeni bizalmatlanság nem tűnik olyan mértékűnek, mint az USA-ban.

Frissítés: Az Airportal tudósítása szerint a Air Canada a határnyitás bejelentését követően máris közölte, hogy a nyári menetrendben naponta akár 220 járatot repül 55 különböző útvonalon, 34 városba az Egyesült Államokban. A járatok már elérhetők a légitársaság foglalási rendszerében, azonban a közleményben megjegyzik, hogy a menetrend az aktuális járványügyi helyzet függvényében még változhat.

Ezzel párhuzamosan az USA légitársaságai is megkezdték a kanadai járatok feltöltését a foglalási rendszerekbe.