Kanada újra szigorította a beutazási szabályokat

Forrás: turizmus.com

 2022. július 20. 14:24

A kanadai kormány 2022. július 19-től újra bevezette a reptereken a szúrópróbaszerűen alkalmazott teszteléseket. A látogatóktól továbbra is teljes oltást kérnek a kanadai hatóságok.

A kanadai kormány július 19-én ismét bevezette a rövid időre felfüggesztett, szúrópróbaszerű tesztelést a légi úton érkező látogatók számára. A beutazóknak pozitív eredmény esetén tíz napra karanténba kell vonulniuk. Továbbra is érvényes, hogy minden beutazótól teljes oltást kérnek a kanadai hatóságok.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint a beutazás szempontjából teljes oltottsággal az rendelkezik, aki a Kanadában jóváhagyott oltások egyikével (AstraZeneca/COVISHIELD, Pfizer-BionTech, Moderna, Janssen,  Sinopharm, Sinovac/Coronavac, Bharat Biotech/COVAXIN, Novavax, Medicago Covifenz) az immunitáshoz szükséges dózisszámot megkapta (ugyanabból, vagy két különböző elfogadott vakcinából) és az utazást megelőzően legalább 14 nap telt el az oltás beadásától.

Az oltásról szóló igazolást angol vagy francia nyelven, egyéb esetben hivatalos fordítással fogadják el. A beutazáshoz elfogadott oltást/oltási igazolást a belföldi repülőjáratokon és vasúti közlekedésben is elfogadják. Szputnyik oltással nem lehet beutazni Kanadába.

Kanadában újra végeznek random tesztelést a repülőtereken

Fotó: 123rf.com

A nem teljesen beoltott beutazókra, akik jelenleg alapvetően kanadai állampolgárokat, illetve kanadai letelepedési engedéllyel rendelkező személyeket jelentenek, továbbra is fennáll az érkezéskori és a 8. napi tesztkötelezettség, valamint a karanténkötelezettség a Kanadába való érkezésüket követően.