Kántás Zoltán a Magyar Fürdőszövetség új elnöke

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 22. 17:08

A májusban lemondott Boros László Attila helyére új elnököt választott harkányi közgyűlésén a Magyar Fürdőszövetség.

A nap folyamán a tagság meghallgatta az elnökség beszámolóját az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről, hét fürdő képviselői pedig átvehették a minősítő védjegyüket.

Mint kiderült, a járvány ideje alatt nemhogy csökkent volna, hanem a korábban megszokottnál is gyorsabban bővült a szervezet tagsága, a legutóbbi két – elektronikusan megtartott - közgyűlésen 15, illetve 11 új tag felvételét fogadta el a tagság.

Az elmúlt időszakban a szervezet számos jogszabályváltozás, különösen a 37-es számú, közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló rendelet szakmai előkészítésében vett részt, több változtatási igényük is meghallgatásra talált – emelte ki Balogh Zoltán főtitkár.

Az egyéb szórakoztatási célú berendezések, így a csúszdák üzemeltetéséről szóló ITM-rendeletnek való megfelelésben tájékoztató anyaggal segítette a tagságot a szervezet.

A médiamegjelenésekről Zámbori Péter elnökségi tag számolt be, mint elmondta, aktív kommunikációt folytattak mind a tagok, mind a nagyközönség felé, és 2020 márciusától idén szeptember 1-jéig 1377-szer szerepelt a médiában a fürdőszövetség valamelyik képviselője. Felhívta a figyelmet két aktuális programra, amelyben aktívan részt vesz a szövetség, az egyik a szeptember 23. és 30. között zajló beactive, illetve az október 1–3. közötti Szaunázók hétvégéje.

A kormányzat felé tett érdekvédelmi tevékenységekről Kovacsics Imre alelnök tartott összefoglalót. Kiemelte, továbbra is kérik a kormányzattól, hogy hozzon létre egy, a 2020. szeptember 28-án bemutatott lobbianyagukban nevesített 35 milliárd forintos likviditási alapot a fürdők részére.

A tagok végezetül két elnökjelölt, a győri és az agárdi fürdőt igazgató Kovacsics Imre, illetve Kántás Zoltán, a Sárvári Gyógyfürdő igazgatója közül választhattak. A névtelen szavazás végeredményeként a tagok Kántás Zoltánnak szavaztak bizalmat a következő nyolc hónapra, mivel a négyévente esedékes teljes körű tisztújításra jövő tavasszal kerül majd sor.

Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség új elnöke

Fotó: Sárvári Gyógyfürdő Kft.

Miután a Debreceni Gyógyfürdő fürdőszolgáltatási divízióját vezető Holléry Tibor lemondott a szövetségben betöltött alelnöki tisztségéről, új alelnököt is terveztek választani a közgyűlésen, azonban a három jelölt közül egyiknek sem sikerült megszereznie a szavazatok 50%-át plusz egyet, így ez a pozíció betöltetlenül marad jövő májusig.

Kapcsolódó cikkek