Karácsonyi élményséta Máltán

Forrás: turizmus.com

 2021. december 08. 14:18

A tavalyi hiánypótló „drive through Christmas”, azaz kocsiból élvezhető kivilágított karácsonyi sétaút után idén decemberben valóban keresztülsétálhatunk a Verdala Palace kertjében, a Buskettben felállított, kivilágított karácsonyi élmény-útvonalon.

Elbűvölő fényjátékok, fényfestések, vetítések és embernagyságnál is sokkal magasabb varázslények, karácsonyi és mesés lampionfigurák szegélyezik a sétautat.

Idén újra keresztülsétálhatunk a Verdala Palace kertjében felállított karácsonyi élmény-útvonalon

Fotó: VisitMalta Hungary

Bűvös sárkány, éjféli expresss, sarkvidéki világ és cukorkaváros is megelevenedik többek között a sötétedés után kivilágított parkban.

A különleges esti program december 3-tól egészen január 9-ig várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. További részletek: illuminatedtrailmalta.com

A Verdala Palace amúgy is a sziget egyik különleges történelmi és építészeti látványosság. Az 1586-ban épült palota az akkori nagymester vidéki nyaralójának készült és ma is a máltai államfő nyári rezidenciájaként funkcionál.

A sétautat szegélyező, kivilágított varázslények

Fotó: VisitMalta Hungary

A négyzet alaprajzú, eredetileg kétszintes palotát az épületet körülvevő sziklából kivájt szárazárkon keresztül lehetett megközelíteni. A palota négy sarkán álló négy torony, erődítményjelleget kölcsönöz az épületnek, ami a korabeli francia építészetre volt igazán jellemző.

A lovagok idején erre járó vendégek a Verdala palotát önmagában is műalkotásként jellemezték, amely úgy épült, hogy élvezetes és pihentető élményt nyújtson látogatóinak és lakóinak egyaránt.

Sarkvidéki világ elevenedik meg a mediterrán térségben

Fotó: VisitMalta Hungary

Az épületben számos műalkotás található. Filippo Paladini művei díszítik a dísztermet, Mattia Pretti freskói a kápolnát.

Számos Nagymesternek és angol kormányzónak szolgált otthonául és sok királyi méltóság szállt meg falai között. 1974-től kezdődően – amikor Málta köztársaság lett – az államfő hivatalos (nyári) lakhelye.

A Verdala palota önmagában is csodás műalkotás

Fotó: VisitMalta Hungary