Karácsonyi láz Londonban

Forrás: turizmus.com

 2018. november 20. 11:45

Az is jeles, turistacsalogató és médiafigyelemre apelláló eseménynek számít, amikor felkapcsolják a kilométer hosszú égősorokat.

A több ezer karácsonyi égőt immár 59. éve kapcsolják fel egyidőben, mintegy ünnepélyesen megnyitva a hivatalos ünnepi szezont. Utcánként megvan az ideje a lámpák felkapcsolásának, legyen szó a Covent Gardenről, a Carnaby Streetről, az Oxford Streetről, a Strand-ről vagy a Regent Streetről. Egész Londonban több mint 1700 helyszín és hozzávetőleg 750 000 LED-es lámpa szolgáltatja idén a fényeket, bár a vagabond.se szerint mintha most kissé szerényebb formájú volt a hacacáré, mint tavaly. Az idén nem kértek fel hírességet az égők felkapcsolására, ami nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne hangos és vibráló a karácsonyi ajándékok megvásárlására való ösztönzés.

A karácsonyi London sok turistát vonz

Fotó: Matt Writtle/Selfridges

A hírességek felkérése helyett mintegy kárpótlásként ingyenes koncerteket rendeztek az utcán és az áruházakban, fellépett például a Ray BLK, a Novelist és a Kara Marni. Az Oxford Circus a sokezernyi LED-es lámpával szinte szabadtéri díszített táncteremmé változott.

A karácsonyi London képe egyben turisztikai termék is: az ide látogató turisták közül ilyenkor senki nem hagyja ki, hogy sétáljon a belvárosban, és persze vásároljon is. Santa Claus a patinás Selfridges-ben például már jó korán, október 18-án elkezdte vásárlásra felhívó attrakcióját.


Kapcsolódó cikkek