Karácsonyi Magyar Ízek Utcája a Millenárison

Forrás: turizmus.com

 2021. december 10. 14:51

Különleges karácsonyi kiadással jelentkezik a Magyar Ízek Utcája december 17. és 24. között a Millenárison, ahol a gasztrovásár mellett családi programok is várják az érdeklődőket. A vásáron a halételek mellett a töltött káposzta áll a fókuszban, amelyből tucatnál is több fajtát kínálnak.

A 17. századi recept alapján készült töltött káposzta mellett meg lehet kóstolni egyebek mellett a szatmári töltött káposztát kukorica törekkel, az erdélyi csomboros és a bogyiszlói töltött káposztát vagy a kolbászos szalonnás töltött káposztát Turáról - közölték a szervezők.

A menüben szerepel még cigánykáposzta vaddisznóhússal, malacból készülő karcagi káposztás hús, de lesz padlizsánból, cukkíniből, vörösbabból álló vegán töltött káposzta is.
A vásárban kaphatók lesznek Magyarország 2021-ben győztes bejglijei is. A diós kategória győztese ebben az évben Simon Andrea és a Trattoria di Sophia étterem süteménye lett, míg a Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda (Szurgent Péter) által készített mákos bejgli érdemelte ki az Év Mákos Bejglije címet. Az Év Ínyenc Bejglije idei győztese a szarvasi Ildikó Cukrászda (Urbán Ildikó) süteménye lett. Az Advent Gyöngye hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.

karacsony_123rf

A gasztrovásárban a halételek mellett a töltött káposzta áll a fókuszban és Magyarország 2021-ben győztes bejglijei is kaphatók lesznek

Fotó: 123rf.com

A gasztrovásár mellett aranyvasárnap hétvégéjén és december 24-én színes programok várják a családokat. December 17-én érkezik Ajkáról a vásár betleheme, másnap a Bab Társulat óriás bábjai és Csoóri Sanyi muzsikusai, valamint táncház szórakoztatja a közönséget.

December 19-én játékos családi közlekedésbiztonsági oktatóprogramot is szerveznek Tudj többet- Élj jobban címmel a Kulturált Közlekedésért Alapítvány közreműködésével, és a Millenáris D épületében karácsonyi koncertet ad a Ghymes együttes, a vendégművészek Piros Ildikó, Pápai Erika és Pindroch Csaba színészek lesznek.

Ugyanitt december 24-én délelőtt Fabók Mancsi Bábszínházában a Ha betér az Égi Király című előadása várja a gyerekeket. A rendezvény ingyenes, de csak regisztráció mellett látogatható.