Karácsonyi Múzeum+ estet tartanak a Nemzeti Galériában

Forrás: turizmus.com

 2022. december 10. 15:36

Kiállításokkal, tárlatvezetésekkel, előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval várja a közönséget az év utolsó Múzeum+ estjén december 14-én a Magyar Nemzeti Galéria (MNG).

Az ünnepekhez közeledve a decemberi Múzeum+ esten a múzeum gyűjteményének remekművei között hangolódhatnak a résztvevők az év egyik legszebb időszakára, a karácsonyra - közölte a Nemzeti Galéria.

Mint kiemelték, Vaszary János színpompás festészetéről Winkler Nóra művészeti menedzser beszélget Gergely Mariann kurátorral, Topor Tünde művészettörténésszel és Virág Judit műkereskedővel, az este tárlatvezetésein pedig a közönség az MNG legszebb karácsonyi témájú alkotásait ismerheti meg.

A Múzeum+ vendégtárlatvezetője ezúttal Zólyomi Zsolt parfümőr, aki különleges illatok segítségével kalauzolja a résztvevőket a remekművek között.

Cser Judit művészettörténész A megtestesülés csodája: karácsony a művészetben című előadásán a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria legszebb karácsonyi tematikájú festményeit mutatja be.

mng_fb

A tárlatvezetéseken a közönség az MNG legszebb karácsonyi témájú alkotásait ismerheti meg

Fotó: Magyar Nemzeti Galéria

A programon a múzeum Textúra színházi sorozatának egyik idei produkcióját is láthatja a közönség, illetve a projekt alkotói betekintést engednek a sorozat létrejöttébe.

A Múzeum+ esten festmények reprodukcióit felhasználva a résztvevők elkészíthetik egyedi karácsonyfadíszüket, miközben ezúttal a dél-balatoni Androsics Birtok mutatkozik be boraival.

A rendezvény részletes programja a Nemzeti Galéria honlapján érhető el.