Karácsonyra indulhat újra a nemzetközi turizmus Új-Zélandon

Forrás: turizmus.com

 2020. április 29. 17:15

Több belföldi légi járat újraindult a koronavírus-járvány megfékezésében élen járó Új-Zélandon. A külföldi turisták visszatérésére azonban csak karácsonyra számítanak.

Jelentős változásokat jelentett be az Air New Zealand, részben a koronavírus-járványnak köszönhetően. Megszűnik az Auckland-Buenos Aires közvetlen járat, a New York-i pedig jövő év végéig szünetel.

Végleg megszűnik a társaság egyik legrégebben üzemelő járata London és Los Angeles között. A nemzetközi járatok közel 95%-a szünetel legalább június 30-ig. A légitársaság drasztikus létszámleépítést hajt végre a COVID-19 járvány következményeként.

A Dél-Alpok és a Tekapo-tó Új-Zélandon. Egy darabig még csak képen láthatják a külföldi turisták

Fotó: 123rf.com

Miután a kijárási korlátozásokat a 3-as szintre csökkentették, az Air New Zealand heti több alkalommal megkezdte járatainak üzemeltetését két belföldi útvonalon, Auckland és Napier valamint Auckland és Tauranga között. Növelték a Christchurch és Dunedin közötti járatok számát.

Az idegenforgalmi szakemberek a nemzetközi turizmus visszatérését a karácsonyi szezonra prognosztizálják. Az ágazatot képviselő Tourism Export Council felhívta a kormány figyelmét a turizmus fontosságára. A nemzetközi idegenforgalom leállása miatt nagyobb hangsúlyt helyeznek a belföldi turizmusra, tájékoztatott Sárdi Rezső, Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.