Karanténmentes beutazást kínál tucatnyi ország polgárának Szingapúr

Forrás: turizmus.com

 2021. október 18. 11:32

Október 19-étől már 11 ország beoltott polgárai utazhatnak be karanténkötelezettség nélkül Szingapúrba.

A délkelet-ázsiai városállam a közelmúltban vezette be Brunei és Németország teljes mértékben vakcinált utazói számára az ún. VTL (vaccinated travel lane) rendszert, amelynek értelmében a reptéri érkezést követő PCR-tesztelés után karanténkötelezettség nélkül, szabadon beléphettek és mozoghattak az országban – számol be a TTG Asia.

Néhány nappal ezelőtt a VTL-rendszert kiterjesztették a Dél-koreai Köztársaságra is, most pedig bejelentették, hogy október 19-től további nyolc ország – Kanada, Dánia, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, az Egyesült Királyság és az USA – állampolgárai előtt nyílik meg ez a lehetőség.

Szingapúr lakosságának 85%-át már beoltották a koronavírus elleni vakcinával. A fokozatos és óvatos újranyitás célja, hogy Szingapúr újra elfoglalja vezető helyét a globális közlekedési csomópontok között.

A lakosság 85%-os átoltottságánál megkezdte a turizmus fokozatos újraindítását Szingapúr

Fotó: 123rf.com

A helyi közlekedési hatóság szerint szeptember 8. és október 8. között 1926 brunei és német, oltással rendelkező állampolgár érkezett a szingapúri reptérre, közülük csupán két személy bizonyult fertőzöttnek az elvégzett PCR-tesztek alapján.

Október 19-től a PCR-tesztelés rendszere is egyszerűbbé válik, a ma még négyszeri tesztelés helyett csak két tesztelés marad, az elsőt indulás előtt 48 órával kell elvégeztetni még otthon, a második a szingapúri reptéren történik. Az érkezőknek be kell mutatniuk a hazájukban kiállított oltási igazolást is. Az utazás csak a VTL-re kijelölt járatokkal történhet, tranzitálás is csak a VTL-ben részt vevő országok repülőterein engedélyezett.

A rendelkezés bejelentése után a Singapore Airlines számos járatának újraindítása mellett döntött: október 19-tól újra repülnek Amszterdam, Barcelona, Koppenhága, London, Los Angeles, Milánó New York, Párizs és Róma nemzetközi repülőtereire. A Singapore Airlines fapados leánya, a Scoot ugyancsak újraindítja napi járatát Berlin és Szingapúr között, és hetente négyszer visszatér Athénbe is annak ellenére, hogy Görögország még nem része a VTL-rendszernek.