Kardio ösvény és egyéb fejlesztések az ország csúcsán

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. június 13. 09:32

A Kékestető Nonprofit Kft. a hazánk legmagasabb pontján levő terület megújítását tervezi, aminek megvalósítására 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Magyarország csúcsát, az 1014 méter magas Kékestetőt évente több százezer látogató keresi fel a Mátrában. A csúcsot körülvevő terület az elmúlt években megérett a korszerűsítésre, ezért a helyszínen több szolgáltatást is végző Kékestető Nonprofit Kft. az idén év végéig több fejlesztést valósít meg – tudtuk meg Banka Zsolttól, a cég munkatársától.

A támogatásból színvonalas környezetet teremtenek, és a Tető étterem szomszédságában modern eszközökkel felszerelt, biztonságos játszótér várja majd a kisgyermekes családokat.

A gyógyhelyen emellett úgynevezett kardio ösvényt is kialakítanak, amely az egészségmegőrzést és a regenerációt szolgálja. Akik a jövőben ez iránt érdeklődnek, azok egészségi állapotuktól függően, több nehézségi szintű útvonalon tehetnek majd rövid kirándulást Kékestető környezetében.

A hazánk csúcsát jelző kő Kékestetőn

Fotó: Mentusz Károly

Az új ösvény, a 45 méter magas tv-torony indul. A program részeként a társaság által már beszerzett téli síeszközökkel a különböző rendezvények és a versenyek lebonyolítását, valamint a síoktatást segítik elő hazánk tetején. Ugyanakkor a nemrég megnyitott síkölcsönzőnek köszönhetően a saját felszerelés nélkül érkező vendégek is élvezhetik majd a téli sportokat.

A Kékestetőről nyíló mátrai panoráma

Fotó: Mentusz Károly

A cég gasztronómiai programja megvalósítására támogatást pályázott meg. A program részeként évente több borpikniket szervez, amelyeket gasztronómiai túrával köt egybe. Ezeken a helyi termelők alapanyagait, például mézet, dzsemeket, bioételeket, borokat kóstolhatnak a vendégek.

Turistatérkép segíti az érkezőket az ország csúcsán

Fotó: Mentusz Károly