Karikatúra Napot rendeznek a Sajdik Gyűjteményben

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 26. 08:23

A Sajdik Gyűjtemény Vác idén is megrendezi a Karikatúra Napot.

A Munkácsy-díjas érdemes művész 2022. szeptember 18-án, vasárnap délután dedikálásra érkezik a Pannónia Házba, de a program már 10 órakor elkezdődik.

A látogatókat Gombóc Artúr és Süsü fogadja, akikkel bátran lehet fotózkodni is, 11 órától pedig színpadra áll a Világ Legügyetlenebb Bűvésze - Szép Bence műsora gyerekeknek és felnőtteknek - tájékoztatták lapunkat a rendezvény szervezői.

A váci Sajdik Gyűjtemény bejárata

Fotó: Sajdik Gyűjtemény

A tavalyi évhez hasonlóan idén is készülnek majd portrékarikatúrák. A meghívott rajzművészek akár fénykép alapján is megalkotják a különféle fizimiskákat, így akár meglepetésként, ajándékba is lehet tőlük képeket kérni.

13 és 14 órai indulással tárlatvezetésekre várják azokat az érdeklődőket, akik kíváncsiak Sajdik Ferenc életútjára, művészetére, és szívesen meghallgatnának néhány anekdotát, érdekességet az elismert művészről.

16 és 18 óra között Szottfried Zsófia, a Sajdik Gyűjtemény múzeumpedagógusa várja az alkotni vágyó gyerekeket, majd a napot az Európa-szerte ismert és elismert mozgáskomikus, Méhes Csaba pantomim-művész előadása zárja.

A Karikatúra Nap gyűjteményi belépőjeggyel látogatható.