Karmesterversenyre várják a nagyérdeműt

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 27. 13:18

A Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny hosszú évek tradícióit eleveníti fel, modern köntösbe öltöztetve, a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Magyarországon 2002 óta nem volt lehetőségük bemutatkozni az ifjú külföldi és hazai karmestereknek televíziós közvetítés keretében, nagy médianyilvánosság előtt. A nagy presztízsértékű szakmai díj odaítélését olyan világszerte ünnepelt karnagyok végzik, mint Eötvös Péter, Kobayashi Ken-Ichiro, Alpaslan Ertüngealp, Kesselyák Gergely és Bogányi Tibor.

A nyitókoncerten vezényel Kobayashi Ken-Ichiro

Fotó: Filharmónia Magyarország

A verseny védnöke Lady Valerie Solti, Solti György özvegye. A fordulókat televíziós közvetítés követi október közepétől december közepéig, összesen 10 alkalommal, heti rendszerességgel az M5 műsorán.

Október 3-án a megnyitón a Magyar Állami Operaház Zenekarát Kobayashi Ken-Ichiró és Kocsár Balázs vezényli.

A verseny talán legizgalmasabb pillanataira decem ber 15-én Pécsett, a Kodály Központban, a Pannon Filharmonikusokat vezényelve kerül sor.

A nagyszabású gálakoncert december 16-án parádés műsorral zárja a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny több hónapos folyamatát. A döntő élőben követhető a televízióban, de jegyeket is válthat a nagy eseményekre.

További információ a Filharmónia honlapján.

Kapcsolódó cikkek