Kárpátalján mutatkozott be Miskolc

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 26. 14:07

Az Ungváron megrendezett „Toureurocentr – Kárpátalja 2018” turisztikai kiállításon és vásáron mutatkozott be Miskolc először az új városarculati elemekkel készült magyar, orosz és angol nyelvű kiadványaival.

A XVIII. „Toureurocentr – Kárpátalja 2018” nemzetközi turisztikai kiállítás és vásárt szeptember 21-22-én Ungváron, a „Bagolyvár” történelmi és kulturális központban rendezték meg. Kárpátalja legnagyobb és legjelentősebb turisztikai szakkiállítására idén a 14 ukrajnai régió, valamint szlovák, német és cseh kiállítók mellett Magyarországról is érkeztek kiállítók, köztük Miskolc. A hazai bemutatkozás előkészítésében és helyszíni szervezésében Magyarország Ungvári Főkonzulátusa nyújtott segítséget.

Miskolc város standját megtisztelte érdeklődésével többek között Kárpátalja megye kormányzója és Ungvár polgármestere is. A miskolci idegenforgalmi szakemberek megbeszélést folytattak a Kijevi Nagykövetség munkatársával, találkoztak beregszászi szakemberekkel és oktatókkal, valamint újságírókkal és kamarai, turisztikai partnerekkel. A megbeszélések során konkrét együttműködési tervekről is szó esett.

Szakemberek a magyar stand mellett

Fotó: turizmus.com

Az ukrajnai turisztikai piacon való aktív jelenlétnek is köszönhető, hogy az elmúlt időszakban jelentősen nőtt Miskolcon az ukrán vendégek átlagos tartózkodási ideje: az előző évekhez viszonyítva 2018 első félévében több mint kétszeres időt töltöttek a városban, s várhatóan az éves vendégéjszaka-szám is jóval meghaladja majd a tavalyit.